Konsey uyuşturucuya savaş açtı

Konsey uyuşturucuya savaş açtı

Kent vizyonunun geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması amacıyla kurulan Esenler Kent Konseyi 2014 Yılı 2. Toplantısı Esenler Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konsey uyuşturucuya savaş açtı
 
Kent vizyonunun geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması amacıyla kurulan Esenler Kent Konseyi 2014 Yılı 2. Toplantısı Esenler Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 
 
Bir şehrin geleceği ile ilgili gelişmelerin görüşüleceği Kent Konseyi Toplantısı, sabahın erken saatlerinde yapılınca katılım yok denilecek kadar az oldu. Sinevizyon gösterisi ile başlayan toplantının konusu uyuşturucu ile nasıl mücadele edilir, nasıl önlemler alınırdı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Müdürlüğü’nden görevli polis memurunun yaptığı sunumla katılımcılara uyuşturucu ile nasıl mücadele yapılır, bu illetten çocuklarımız nasıl kurtulur konusu işlendi. Siyasi partililerin hazırlıksız olduğu Kent Konseyi Toplantısı’nda İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz’ın Çifte Havuzlar Mahalle Muhtarı Mahmut Hüneroğlu’nun, Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar’ın, Esnaf odası başkanı Şükrü Şahin’in ve ESDEF Başkanı Zübeyir Bekiroğlu’nun önerileri dikkate değerdi.
 
Bir başka dikkate değer konu ise Konsey Üyeleri'nin komisyon seçiminde listelerinin önceden hazırlanmış olmasıydı. Bu nedenden olacak ki komisyonlara seçilen üyelerin haberi olmadan listelere yazıldıkları halde salona gelme nezaketinde bulunmamalarıydı.
 


İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, “Emniyet birimlerimiz uyuşturucu ile mücadeleye azimle ve kararlılıkla devam ediyor. Bizler halkımızın huzur ve güveni için varız. Halkımızın huzurunu ve güvenini kim bozmaya kalkışırsa onun yakasına yapışır, suçluları adalete teslim ederiz. Uyuşturucu ile mücadele, yalnız emniyet birimlerinin vereceği mücadele ile hallolacak bir iş değildir. İlçemizde uyuşturucu ile mücadelemiz Kent Konseyi Üyeleri’nin kararlılığı, sivil toplum üyelerinin ve halkımızın vereceği destekle artarak devam edecektir. Bizler elimizden ne geliyorsa inanarak ve kararlılıkla yapmaya devam ediyoruz. Yalnız, Mobese kameraları ile uyuşturucu kullananları ve torbacıları takip etmemiz yeterli olmayabilir. Sizlerin de iş yerlerinize ve apartmanlarınıza kamera sistemi takmanız gerekiyor” dedi.
 

Uyuşturucu ile mücadelenin yollarından biri de spordur
Esenler Çiftehavuzlar Mahalle Muhtarı Hüneroğlu, Kent Konseyi daha geniş katılımlı olması lazım her görüşten insanın Konsey içinde bulunarak katkı sunmasını istiyorum. Konsey Üyeleri’nin önceden hazırlanarak projelerle Konseye hazırlıklı gelmesi gerekir. Tabii ki, uyuşturucu sorunu Emniyet’in tek başına çözebileceği bir sorun değildir. Belediye’ye, ailelere ve bizlere büyük görevler düşüyor. Bakınız, Esenler’de çocuklarımızın ve gençlerimizin oynayacak ve spor yapacakları alanlar yok. Spor aktivitelerinin yapılacağı yerler paralı olmasından dolayı ilgi çekmemektedir. Bence uyuşturucu ile mücadelenin en önemli yollarından biri de spordur. Eğitime de dokunmadan geçemeyeceğim. Eğitim sistemimizin çarpıklığı ortada, okullarımızın durumu ortada. Mili Eğitim Müdürümüz ve okul müdürleri bu konuda raporlar hazırlayarak Konsey’e bilgi vermelidirler; onlar da ellerini taşın altına koysunlar” dedi.

 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı