Komünistlerden iş cinayetlerine tepki: Düzeniniz batsın!

Komünistlerden iş cinayetlerine tepki: Düzeniniz batsın!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ardı ardına yaşanan iş cinayetleri hakkında “Düzeniniz Batsın” başlıklı bir açıklama yayınladı. Kocaeli, Kırıkkale ve Bursa’da yaşanan felaketlere değinilen aç?

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ardı ardına yaşanan iş cinayetleri hakkında “Düzeniniz Batsın” başlıklı bir açıklama yayınladı. Kocaeli, Kırıkkale ve Bursa’da yaşanan felaketlere değinilen açıklamada, “Patronların kar hırsı yüzünden yoğun sömürü işçi ve emekçilere dayatılmakta, işçi sağlığı ve iş güvenliği hiçe sayılmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca Ekim ayında 177 işçi ve 2018’in ilk 10 ayında 1640 işçinin iş cinayetlerine kurban gittiğine değinildi. Açıklamada “AKP’nin iktidarda bulunduğu son 16 yılda iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı 21 bin üzeri bir sayıya tekabül etmektedir. Bu rakam bile ülkemizde işçi ve emekçilerin yaşamak için ölmeye mahkum olduklarının açık kanıtı değil midir?” ifadeleri kullanıldı.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

DÜZENİNİZ BATSIN

Son 48 saatte yaşanan iş kazaları, bugün işçi sınıfının hangi şartlar altında çalıştığının açık kanıtıdır. Kocaeli’nde viyadük inşaatında yaşanan kazada 3 işçi yaşamını
yitirmiş, Kırıkkale’de gaz dolum fabrikasında meydana gelen patlamada 1 işçi ölmüş ve en son Bursa’da konteyner altında kalarak 2 işçi yaşamını yitirmiştir.

Bugünkü tablo tesadüf ya da kader olarak açıklanamaz. Tersine işçi ve emekçilerin yaşamak için ölümle burun buruna çalışmak zorunda kaldıklarını bir kez daha göstermiştir. Patronların kar hırsı yüzünden yoğun sömürü işçi ve emekçilere dayatılmakta, işçi sağlığı ve iş güvenliği hiçe sayılmaktadır.

Ekim ayında en az 177 işçinin ve 2018 yılının ilk on ayında 1640 işçinin iş cinayetlerine kurban gittiği gerçeği, bugün yaşanan iş cinayetlerinin münferit olmadığını gösteriyor. AKP’nin iktidarda bulunduğu son 16 yılda iş cinayetlerinde ölen işçi sayısı 21 bin üzeri bir sayıya tekabül etmektedir. Bu rakam bile ülkemizde işçi ve emekçilerin yaşamak için ölmeye mahkum olduklarının açık kanıtı değil midir?

AKP iktidarı döneminde iş kazalarının ve bu kazalarda yaşamını yitiren işçilerin sayısının artışı AKP iktidarının işçi sınıfı ve emekçiler için ne getirdiğini açık olarak ortaya koymaktadır.

Bu yaşananların kaza değil, düpedüz cinayet olduğu bilinmelidir.

İşçilerin iş cinayetlerine kurban verilmesinin tek nedeni daha çok kar etmek isteyen patronların kurduğu düzendir. Bu düzen, işçi ve emekçi düşmanı bir düzendir. Yaşadığımız gerçeklik bir kez daha sınıf savaşını bütün çıplaklığıyla ortaya koymaktadır. Yaşamını yitirenler ise hep emekçiler ve işçiler olmaktadır.

Bu düzen değişmelidir. İşçiler sınıfa karşı sınıf diyerek güçlerini birleştirmelidir.

Türkiye Komünist Hareketi
Genel Merkez



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli