Kocaman yalan

Kocaman yalan

Nasıl mı? İnkâr etti. Bugün böyle söyleyen Kocamana, geçmişte söylediklerini hatırlatmak bize düştü.

Kocaman yalan

Esenler Belediyesi’nin yaklaşık 6 yıl içerisinde yaptığı çalışmaları Bölgede ilk haber gazetesine değerlendiren eski SP’li, sonrasında HASPAR’lı şimdi de AKP’li Burhan Kocaman, Demokrat Partiye geçiyor şeklindeki iddialara verdiği cevapla geçmişteki söylemlerini inkâr etti. 

Nasıl mı? İnkâr etti. Bugün böyle söyleyen Kocaman geçmişte söylediklerini hatırlatmak bize düştü.
 
                         İşte Kocamanın söyledikleri

AKP’ye makam için gelmedim
Biz AKP’ye gelirken bir makam ve mevki beklentisi için gelmedik. Biz sadece hizmet için buraya geldik. Ben de herkes gibi Belediye Meclis Üyeliği’ne müracaatımı yaptım ama AKP’deki 3 dönem kuralı nedeniyle birçok arkadaşımız gibi beni de aday göstermediler. Bana göre 3 dönem kuralı gerçekten çok önemlidir. Bu konuda Sayın Başbakanımıza da çok teşekkür ediyorum.
Çünkü bir görevi 3 dönemden fazla yapmak insana bıkkınlık getirir. Her kim olursa olsun bir görevi en fazla 3 dönem yapmalıdır. Ben de 3 dönem Belediye Meclis Üyeliği yaptım ve bu süreçte tabi ki benim de hatalarım ve yanlışlarım olmuş olabilir.

İşte bizim Kocamana hatırlatmak istediklerimiz

Evet, Sayın Kocaman, Siz hizmet yapmak için AKP’ye geldiğinizi söylüyorsunuz. Size sormazlar mı HASPAR neden kuruldu? AKP’nin stepnesi mi idi? HASPAR’a kayıtlı olan üyelerinizi yıllarca oyalayarak kendinizi bir yerlere taşımak için bu insanları kullanmış olmadınız mı? Kaldı ki siz, AKP’de üç dönem Meclis üyeliği yapmadınız, sizi listelerde görmek istemediler. Yine size hatırlatmak istiyorum, Eski Genel başkanınız bu AKP’liler için “bunlar Firavunlaşıyorlar” derken siz genel başkanınızı, biz gazetecilerin gözü önünde alkışlamadınız mı? Şimdilerde çok memnun olmuş görüldüğünüz AKP’de siyaset yaparken o geçmişte AKP’ ye söylediğiniz Firavunlaşmanın beşine düşmüş olmuyor musunuz? 
 
Baba ocağımızdır dediğin SP sine AKP’lilerin ettiği sözleri ne çabuk unuttun…
Verdiğiniz beyanda yine bunları söyleyerek, yol arkadaşınıza şu övgülerde bulunmanız bize göre biraz samimi değil.
İşte Kocaman’dan Seboya övgüler: “Sebahattin Yiğit’in AKP’ye geçmesi benim için hiç sürpriz olmadı. Bakın Saadet Partisi bizim baba ocağımızdır ve şuan orada siyaset yapan tüm arkadaşlarımıza her zaman hürmetle saygımı gösteririm. O arkadaşlarımız bizim için çok değerlidir. Çünkü biz siyaseti o ocakta öğrendik ve buralara geldik. Onun için baba ocağımıza hiçbir zaman bizim laf söylemek haddimiz ve yetkimiz değildir”.

Baba ocağınızın size söyleyecek çok şeyi olmalıdır
Kocaman, aferin yine doğru sözler etmişsin, ancak yanlış yol seçmişsin nasıl mı? Baba ocağınız bugün siyaset yaptığınız parti gibi bu katar çok şaibenin yaratılmışlığını halkımıza yaşatmadı. Bugün siyaset yaptığınız partinin yaptıklarını size baba ocağı öğretmişse bunu da açıklamalısınız.  Sizin baba ocağına; laf söylemek haddimiz ve yetkimiz elbette yok ama baba ocağınızın size söyleyecek çok şeyi olmalıdır. Şuan ki siyasi arkadaşlarınız çok değil bir sene önce baba ocağı dediğiniz ilçe başkanına yapılanları bir hatırlarmsınız. Sen söz söylemem diyorsun ama birilerine çok acı sözler söyletmesini içine sindirebiliyorsun.
 
Kocaman bizler her zaman haklıyız, ya siz…
Kocaman muhalefet senin gibi birilerinin arka bahçesi değildir. Muhalefet hep doğruları söylemiştir, demokratik haklarını kullanarak eleştirisini yapmıştır. iktidardakiler gibi ihaleler almamış, yandaşlarını kayırmamış halka hizmeti hakka hizmet görmüş, son gelişen olaylardaki gibi kul hakkı yememiş, yedirmemiş. Biz yaptıklarından pişman olmayan muhalefeti alkışlıyoruz, onlarda inanın ki boş işler yapmadıklarından eminler. Halkı bilgilendirmek, halkın çıkarlarını korumak yanlış yamak değildir. Kocaman sen dememiş miydin bu yapılanları Esenler halkına nimetmiş gibi sunmayın, geç yapılmış işlerden dolayı halktan özür dileyin.  
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli