Kızılay'a yer tahsisi iptal edildi

Kızılay

Esenler Belediyesi, Kızılay Esenler Şubesi’ne 2007 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına tahsis ettiği yeri geri aldı. Başkan Yardımcısı Çetinkaya da, “Tahsis etme ve tahsisi iptal etme yetkisi meclisimizdedir.” d

Kızılay’a yer tahsisi iptal edildi

Esenler Belediyesi, Kızılay Esenler Şubesi’ne 2007 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına tahsis ettiği yeri AKP’li Meclis Üyeleri’nin oylarıyla geri aldı. Başkan Yardımcısı Çetinkaya da, “Tahsis etme ve tahsisi iptal etme yetkisi meclisimizdedir.” dedi.



Esenler Belediye Meclisi’nin 5. Seçim Yılı 2. Dönem 2015 Senesi Eylül Ayı Meclis Toplantılarının 10 Eylül Perşembe gününe ait ikinci birleşimi yaklaşık 1 saat 20 dakika geç başladı.
Başkanlığını 2. Başkan Vekili Çiğdem Öz yaptığı toplantı imza karşılığı yapılan yoklamanın ardından başladı. Toplantıya katılamayan Meclis Üyeleri’nin izinli sayılmaları oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından gündemdeki raporlar bölümünün görüşülmesine geçildi. Gündemdeki 1, 2, 3 ve 4 No’lu raporlar oy birliğiyle kabul edildi. Ardından Hukuk-Gençlik ve Spor-İstihdam Komisyonu’nun Kızılay Esenler Şubesi’ne tahsis edilen yerle ilgili 5 No’lu raporunun görüşülmesine geçildi.

CHP’li Şahin: Protokolün bitmesine 2 yıl var



Kızılay Esenler Şubesi’ne tahsis edilen yerle ilgili 5 No’lu raporunun görüşülmesine geçildiğinde ilk sözü CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin aldı. Protokolün bitmesine 2 yıllık bir süre olduğunu belirten Şahin sözlerine şu şekilde devam etti;
“Sayın Başkan Değerli Meclis Üyeleri, Kemer Mahallesi’ndeki Maliyeye ait yer Kızılay Esenler Şubesine 08.06.2007 tarih ve 2007/30 sayılı Meclis kararı ile 10 yıl süreyle ücretsiz tahsis olmuş olup 10.09.2007 tarihinde protokol imzalanmıştır. Bitiş süresine yaklaşık 2 yıl süre varken neden tahsis iptal işlemini istemektesiniz. Bu konuda Hukuk Komisyonu Başkanı Sayın Ömer Çetinkaya’dan Meclisimize bilgi vermesini rica ediyorum.”

Çetinkaya: Tahsis etme ve iptal etme yetkisi Meclis’tedir



CHP’li Meclis Üyesi Kemal Şahin’in sorularına cevap vermek için söz alan AKP’li Meclis Üyesi ve Hukuk Komisyonu Başkanı Ömer Çetinkaya şöyle konuştu;
“Kıymetli Meclis Üyemiz bilgi istedi ama raporumuzu burada ve kendisinin hangi konuda bilgi istediğini bilmiyorum. Daha önce bir tahsis var ve Tahsis etme ve tahsisi iptal etme yetkisi meclisimizdedir. O gün o kararı aldık. Zaten burası çok küçük bir yer ve çok kullanışlı bir yer değil. Bu hizmetlerin yürütülmesi içinde uygun bir yer değil. Bina eski bir bina. O binayı bu haliyle kullanmak da doğru değil. Şuan o tahsisin iptalini düşünüyoruz. Ben Kemal Bey’in hangi konuyu merak ettiğini bilmiyorum.”

CHP’li Şahin:Tahsis süresinin bitimine 2 yıl var ve dernek çıkmak istiyor mu ki siz çıkartıyorsunuz? Kendileri mi dedi bu yer yetersiz diye? Ve ayrıca yeni bir yer mi vereceksiniz?

AKP’li Çetinkaya:Bildiğim kadarıyla orası Kızılay’ın hizmetleri için uygun bir yer değil. Orayı zaten geçici olarak kullanıyorlardı. Derneğinde bizden böyle bir talebi yok ama zaten orası Kızılay’ın hizmeti için çok kötü ve dar bir yer. Ben o dönemde de Meclis Üyesiydim ve onların o dönemde bu yeri tahsis istediklerini de ben hatırlamıyorum. Tahsis kararı alınırken de Komisyon Başkanıydım ve hatırlamıyorum doğrusu.  

CHP’li Usta: Birçok derneğe yer tahsis ediyorsunuz



Çetinkaya’nın ardından görüşlerini belirtmek için söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta da,” Esenler Belediyesi’nin 140 milyon TL borcunun olmasına rağmen Esenler’de birçok derneğe bedelsiz olarak yer tahsis ediyorsunuz ve kiralarını veriyorsunuz. Kızılay’ın başka bir yere geçişi tamamlanmadan tahsisin iptal edilmesi hangi gerekçeye dayandırılıyor. Bu binada Kent Yıldız Spor Kulübü ve Muhtarlık yeri de var ve bu yerlerle daha tahsis sözleşmesi bile yapılmamış. Yani bunlara bir çözüm üretmeden neden bunu yapıyorsunuz?
Meclis’in açılış saati 15.00 olmasına rağmen saat 16.30’da Meclis’e geldiniz. Lütfen bundan sonra Meclis’in açılış saatlerine biraz daha riayet ederseniz seviniriz.” Diye konuştu.

AKP’li Gökçebaş: Kullanım için çok rahat bir yer değil



CHP’li Usta’ya cevap vermek için söz alan AKP’li Meclis Üyesi Osman Gökçebaş’da şöyle konuştu;
“Buraya her geç geldiğimizde bilinsin ki, Esenler’e bir şeyler yapmak için uğraşıyoruz ve bir istişare toplantısından geliyoruz. Bu konuda anlayış bekliyoruz. Kızılay konusuna gelince bu yer onlara 10 yıl tahsis edilmiş ama 8 yıl kullanıldığı görülmemiş. Ömer Bey’in ifade ettiği gibi burası derneğin kullanması için çok rahat bir yer değil. İleriki zamanlarda derneğin yer talep etmesi durumunda bir yer tahsis etmek bu Meclis’in yetkisindedir. Bu konunun da böyle bilinmesini istiyorum.”

AKP’li ve CHP’li Meclis Üyelerinin 5 No’lu raporla ilgili görüşlerini belirtmesinin ardından yapılan oylama sonucu Kızılay Esenler Şubesi’ne 2007 yılında Meclis kararı ile 10 yıllığına tahsis edilen yer AKP’li Meclis Üyeleri’nin oylarıyla geri alınmış oldu.

 
 


  • Salı 28.8 ° / 18.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 30.2 ° / 19.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 27.6 ° / 17.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu