Kızılay Kurban Bağışı İstedi

Kızılay Kurban Bağışı İstedi

Yerel basınla kahvaltıda bir araya gelen Kızılay Esenler Şube Başkanı Kenan Genç ve Başkan Vekili Mehmet Sirkeci yapacakları çalışmalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiler.




Kızılay Kurban Bağışı İstedi

Yerel basınla kahvaltıda bir araya gelen Kızılay Esenler Şube Başkanı Kenan Genç ve Başkan Vekili Mehmet Sirkeci yapacakları çalışmalar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdiler.

Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Kızılay Esenler Şube Başkanı Kenan Genç ve Başkan Vekili Mehmet Sirkeci’nin yanı sıra 7-24esenlerhaber, Bölgede ilk haber, Esenlerin sesi Gazetesi, Esenler Time, Gazete esenler ve temsilcileri katıldı.


Kızılay Esenler Şube Başkanı Kenan Genç yaklaşan kurban bayramı ile ilgili yapacakları çalışmalar ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Konuşmasına yerel basına teşekkür ederek başlayan Başkan Genç, sözlerine şu şekilde devam etti;
“Bu zamana kadar hep bize destek ve yol gösterici olduğunuz için sizlere şahsım ve yönetimim adına çok teşekkür ediyorum. Bugün bir araya gelmemizin nedeni yaklaşan kurban bayramı ile ilgili yapacağımız çalışmalar hakkında bilgi vermektir. Tabi bu çerçevede sizlerin destekleri ve yapacağınız haberlerle bu bayramda ne kadar kurban vekâleti alırsak, o kadar ihtiyaç sahibine Esenlerde kurban kavurması dağıtmış oluruz. 



İslami usulleri yerine getirilerek kurbanlarımız kesiliyor.


Daha önce birkaç kez açıklamıştım ama yine hatırlatmakta fayda görüyorum. Türk Kızılay’ı, kurbanlarını veteriner hekimler tarafından tespit edip, Et ve Balık Kurumu kombinalarında kesmektedir. Tabi kurbanın kesim anında imam, noter ve veteriner hekimleri bulunurken bağışta bulunan hayırsever vatandaşlarımızın isimleri teker teker okunup, İslami usulleri yerine getirilerek kurbanlarımız kesiliyor. Bizim tek arzumuzda geçen seneye oranla bu kurban bayramında daha çok ihtiyaç sahiplerine kurban eti yedirmektir.

Tabi bu sene kurban vekâleti vermenin bedeli 675 TL olarak açıklandı ama hayırsever vatandaşlarımız bu parayı 3 taksitle ödeyebiliyor. Kurban bağışı ile ilgili bilgi almak isteyen hayırsever vatandaşlarımız ister bağış ve iletişim hattı 168’i arayabilirler, isterlerse, www.kizilay.org.tr ve www.kenangenc.com adresinden gerekli tüm bilgileri alabilirler”
 


Kan Bağışı Kampanyalarında Esenler Birinci

Kızılay Esenler Şube Başkan vekili Mehmet Sirkeci ise, “Arkadaşlar yaklaşan kurban bayramı ile ilgili yapacağımız çalışmalar hakkında Kızılay Esenler Şube Başkanımız Sayın Kenan Genç gerekli bilgileri verdi. Ben o konulara tekrar girmeyeceğim ama Esenler Kızılay Şubesi olarak bizler, Esenler halkımızın ve sizlerin de desteği ile Esenler’de gerçekten önemli işlere imza attık.

Özellikle kan bağışı kampanyalarında diğer ilçelerin ortalamalarının hep üstünde yer aldık ve almaya da devam edeceğiz. Aynı zamanda Bağcılar Belediyesi’nde görev yaptığım için orada da kan bağışı kampanyaları düzenlemek için çalışmalara başladım. İnşallah halkımızın büyük destekleri ile bu kampanyaların sayısını her geçen gün arttıracağız” diye konuştu.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı