Kıyamet Korkakları - Hüseyin Koç Yazdı

Kıyamet Korkakları - Hüseyin Koç Yazdı

21 Aralık'ta kıyamet kopacak mı kopmayacak mı? Kesin bir bilgi yok, ama bazı rivayetlere ve Mayalar'ın takvimine göre Marduk gezegeni dünyaya çarpacak neticesinde ise kıyamet kopacak deniliyor.

Kıyamet Korkakları
 

21 Aralık'ta Kıyamet kopacak mı kopmayacak mı? Kesin bir bilgi yok, ama bazı rivayetlere ve Mayaların takvimine göre Marduk gezegeni dünyaya çarpacak neticesinde ise kıyamet kopacak deniliyor.
 
Kıyamet kopacak kopmasına; peki bu telaş, bu korku niye? Hani Dini inancımıza göre ve doğanın kanunlarına göre  “Her nefis bir gün ölümü tadacak”  o zaman bu korku niye diye sormazlar mı? Korkanların büyük bir çoğunluğu da yarınından ümit’i olmayan yoksullar, köle misali yaşayanlar aslında doğduğu gün kıyameti kopanlardır.
 
Esasen 2023’i hedefleyenler, zenginler, çok parası olanlar vs kıyamet kopacak diye korksunlar. Çünkü onlar birikimlerini bitiremediler, arkada bırakacakları çok şeyleri var, senle benim neyim var da kıyamet korkusu yaşıyoruz. Bizim Allaha verecek hesabımız yok ki Kul hakkı yemedik, soymadık, soydurmadık. Esas hesap vermesi gerekenler korksunlar. Kul hakkı yiyenler, Karun gibi zengin olanlar, helali haramı ayıramayanlar, insanlığa olmadık kötülükler yapanlar, kıyametin koptuğu gün gözleri açık gidecekler…
 
Bizden önce çok kıyametler koptu, ama kıyameti kopanlar, o kıyametlerin kopmasına şahit olanlar korkmadılar. Onların Sarıkamış da, Sakarya’da, Çanakkale’de,Kerbelada, Kızıl derede, Mamak da kıyametleri koparken asla korkmadılar. Bugün ise Irak da, Suriye’de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yani ABD emperyalizmin hâkimiyet kurmaya çalıştığı her toprak parçasında her gün kıyametler kopmuyor mu?
 
Her gün sokaklarda iş bulmak için mücadele yapanların, toprak da hasat’ı yananların, dağda çocuğu şehit düşenlerin, ahırda ineği ölenlerin, Üniversiteye parasızlıktan gidemeyenlerin, Üniversiteden mezun olup iş bulamayan öğretmenlerin, evine ekmek götüremeyen Babanın, Ananın kıyameti koptuğunu, yolsuzluğun, yoksulluğun hâkimiyet kurduğu bu dünyada kopsun kıyamet, olmasın umurumuzda kopan Kıyamet…
 
Biz aslında ne kadar şanslıyız 21 Aralık'ı görecek olanlarız. Bakınız 21 Aralık'ta kıyamet kopacağı için Mehdiyi, İsa Mesih’i, Deccalı göreceğiz onları kitaplarda okumuştuk ne mutlu bize ki onları görme şansımız olacak. Yine dünyanın nasıl yıkıldığını göreceğiz, Dünyanın adaletsizlikler sonucu yıkıldığını göreceğiz.
 
Kıyamet günü güneş batıdan doğacak! Bize güneş hiç doğmadı ki. Ne fark eter bize doğmayacak güneşin nereden doğması. Dünyayı yönetenler her gün kıyametler koparıyorlar takılmış dünya devletleri ABD’nin peşine! Faşizmin çarklarında eziyorlar insanoğlunu. Taşeron birkaç ülke başbakanına ihaleyi vermişler! Onlar da kendi halklarını kul yaptırtıyor emperyalistlere kimsenin haberi yok çoktan kopmuş kıyamet!!!
 
Yeryüzünde bir dönem insan ticareti yapıldı, bir dönem kana doyulmadı kıyasiye savaşlarla insanlık! boğazlandı! Yapılanlara da kılıf bulundu; 'Tanrı adına din adına yaptık' dediler. Allah'ın canlı ve cansızlara sunduğu doğayı kurdukları ticari şirketler yolu ile dalan ettiler, soyup soğana çevirdiler, kıyameti koparmak için insandan çok silaha, madene, HES’lere, nükleer enerjiye, kimyasala silahlara verdiler. Çoktan kopmuş kıyamet!!!
 
Bir dönem iktidarı elinde bulunduranlar çok korkmuşlar! Allah'tan mı? Yok, yok kıyametten. Meşru olmayan servetlerini ve canlarını kurtarmak için ŞİRİNCE’den bir günlüğüne de olsa pansiyon kiralamışlar. Bunları görmek, yüzlerinin sararmasını görmek haksızlığa uğramışların “işte; ilahi adalet” dediği gün olacaktır. Kıyamet günü korkusuyla ölümü hatırlayan ey kötüler, kul hakkı yiyenler, halkını iyi yönetmeyenler, yüreğinde adalet duygusu olmayanlar umarım ki imana gelirsiniz, bir dahaki kıyametin kopacağı güne kadar kötülük yapmayı düşünmesiniz.
 
OLMASIN UMURUMUZDA KOPAN KIYAMET…
 
Hüseyin Koç