Tarih: 13.01.2012 00:00

Kıskananlar Çatlasın!

Facebook Twitter Linked-in

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com/ErselAydoğdu

Esenler’de yıllardır halkın haber alması için tarafsız ve cesur yayıncılığıyla bilinen Bölgede İlk Haber Gazetesi 12. Yılında EKM (Esenler Kültür Merkezi)’de verdiği yemekle gönüllerde iyice taht kurdu.

Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun salona girmesiyle birlikte salonda bulunan yoğun kalabalığın ayağa kalkarak, kendisine saygı göstermesi dikkatlerden kaçmadı.
Toplantıya Belediye Başkanı ve personelinden kimse katılmazken Devlet tam kadro olarak Bölgede İlk Haber Gazetesi’nin gecesine katılarak destek verdi.

Geçmişten bugüne yayınlanan gazete arşivi ve ziyaretçi fotoğraflarından oluşan slayt gösterisi ile başlayan geceye Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediyesi Kurucu Başkanı Mehmet Öcalan, AKP Esenler İlçe Teşkilatı’nın Kurucu Başkanı Yavuz Selim Tuncer, Milli Eğitim Müdürü Halim Karakaya, İlçe Eski Milli Eğitim Müdürü Gürbüz Akbulut, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, CHP İlçe Başkanı Şuayip Vardar, SP İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya, HAS Parti İlçe Başkanı Burhan Kocaman, MHP İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı, ESDEF Başkanı Ömer Savaş, ESİNDER Başkanı Özkan Ercan, ROTARY Şişli Bölge Başkanı Nezih Bayındır, Okul Müdürleri, Muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Gazeteesenler İmtiyaz Sahibi Hasan Gürsoy, Esenlerinsesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şükrü Şahin, Esenlerdesonhaber Muhabiri ile birlikte birçok seçkin davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Bölgede İlk Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Fatih Dağdeviren yaptı. Dağdeviren, kısaca bir ilçede olmazsa olmazlar arasında yer alan yerel basının önemine değindi.
Geceye damgasını vuran konuşmalar yapıldı ve birçok kişi Esenler ilçesine sundukları katkıdan dolayı plaket ile ödüllendirildi.


Konuşma yapan bir Siyasi Parti İlçe Başkanı “Belediyeyi eleştirel bazda bir şeyler söylediğimizde bize kızıyorlar. Ellerimize kelepçe, ayağımıza prangalar vurmaya çalışıyorlar. Ama şu gerçeği kabullensinler. Biz Esenler’ liyiz. Her ne kadar iktidar olmasak da muhalefeti elimizden geldiğince Esenler yararına yapmaya çalışıyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” Dedi.
Başka bir partinin İlçe Başkanı ise, aldığı plaketten sonra geceye damgasını vuran konuşmasını şu şekilde yaptı. “Ben Esenler’in en eskilerindenim. Bu anlamlı gecede bana bu ödülü layık gören İlk Haber Gazetesine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz iki gün önce Gazeteciler Günü idi. Siz bilmezsiniz belki, belki de bildiğiniz halde Esenler’in çocuğu olan evladımız Metin Göktepe’yi mezarı başında andık. Basın emekçilerine yapılan saldırıları buradan kınıyorum. Uğur Mumcu’ları, Çetin Emeç’leri, Hrant Dink’leri hatta siyasi görüşü, tarafı, ne olursa olsun halkın haber alması için hayatlarını kaybeden tüm basın emekçilerini saygı ile anıyorum. Bugün ise içerde tutuklu bulunan gazetecilerimizin yargılanmalarının bir an önce yapılarak, mesleklerinin başına dönmelerini can-ı gönülden istiyorum.” Dedikten sonra salonda bulunanların duygulandığı gözlerden kaçmadı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —