Tarih: 05.03.2017 18:45

Kırmızı,Saray' Anayasasına HAYIR'

Facebook Twitter Linked-in

Kırmızı,“Saray” Anayasasına “HAYIR” 
Esenler Hayır platform kurucu üyelerinden Hasan Kırmızı “Bizlerin 18 yaşındaki çocuklarına şehitliği, kendilerinin 18 yaşındaki çocuklarına vekilliği öngören bu “Saray” Anayasasına “hayır” diyeceğiz. Erdoğan 15 yılın sonunda tam yetkiyle başkan olmak istiyor. 15 yıldır ne istedi de yapamadı? AKP bir siyasi parti değil sadece projedir” dedi.
 
 Kırmızı, Esenler “Hayır” platformu üyeleri olarak partiler üstü bir çalışma yaptıklarını söyleyerek demokrasi, cumhuriyet ve ülkenin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak isteyen herkesin kendilerine katılabileceğini dile getirdi. 
 
Kırmızı “Esenler “hayır” platformu Esenler ilçesinde çeşitli ideolojilere, görüşlere insanların ve değişik partilerde görev almış kişilerin katılımıyla kurulan bir oluşumdur. Bu oluşumun en önemli amacı ise demokrasi için güç birliği yapmak ve ülkenin kötü gidişine dur demektir. Esenler “hayır” platformu bu amaçlar doğrultusunda kurulmuş sivil toplum hareketi oluşumudur.
 

“Bugün birlik zamanı, gün alanlarda mücadele etme zamanıdır”
Kırmızı “ülkeyi 15 yıldır tek bir kişinin tek başına yönettiğini öne sürerek " bugün yoğun bir katılımla alanlardaydık. Gücümüzü biliyoruz ve bu gücü halkımızdan alıyoruz. Hiçbir siyasi partinin tekelinde olmadan, yarınlarımız için, demokrasimiz için ve özgürlüklerimiz için çalışacağız, diktatörlüğe ve tek adam rejimine izin vermeyeceğiz. Erdoğan’ın istemediği tek bir kişi AKP'den milletvekili olmaz, hepsini o seçer ve Bakanları o belirler. Halbuki halk kendini yönetenlerini seçmeli, bununda yolu demokrasi ile olur.
 
Şimdi Erdoğan 15 yılın sonunda tam yetkiyle başkan olmak istiyor. 15 yıldır ne istedi de yapamadı? AKP bir siyasi parti değil sadece projedir. Bu projeyi Amerika Dış İşleri Bakanı Condoleezza Rice gayet açık izah etti. '22 ülkenin sınırlarını değiştireceğiz' dedi. Irak'ın eski sınırları var mı? Suriye'nin eski sınırları var mı? Mısır ne hale geldi? Libya'da bugün aşiretler birbirini boğazlıyor. Sıra Türkiye'de
 
yeter düşün yakamızdan”
Türkiye'nin bir İslam devletine dönüştürülerek federal bir yapıya büründürülmesinin planları yapılıyor. Adım adım İslam devletin doğru gidiyoruz. Demokrasiyi ortadan kaldırarak, yargıyı hukuku tek elde toplamak istiyorlar. Yani totaliter bir rejim istiyorlar.  Bizler bu gidişe dur demek için var gücümüzle çalışacağız, “hayır” oyu vermenin insani bir sorumluluk olduğunu her kesimden olan insanlara anlatacağız. Bir gecede veya bir Cuma Namazı'ndan sonra çok sayıda silahlı insan ortaya dökülerek ülkenin kardeşliğini bitirmenin, tek adam diktatörlüğünün getirilmesinin hesapları yapılıyor. Kimsenin yarınından umudu yok, yaşamanın tesadüflere bağlı olduğu can güvenliğinin olmadığı bir ülke yaratanlara “yeter düşün yakamızdan” demenin zamanıdır. Bugün birlik zamanı, gün alanlarda mücadele etme zamanıdır" dedi.











Orjinal Habere Git
— HABER SONU —