Kırmızı, Devletin Sopası"Hayır'cılara, Parası! "Evet'çilere'

Kırmızı, Devletin Sopası

Esenler “Hayır” platformu yürüdü, broşür dağıttı, slogan attı önce “kula kul” olmuş evet çiler sonra ise yandaş,bazı biat eden gruplar bir hayli rahatsız oldu.

Kırmızı, “Devletin Sopası"Hayır”cılara, Parası! "Evet”çilere”
 
Baskılara rağmen HAYIR kazanacak!
Esenler “Hayır” platformu yürüdü, broşür dağıttı, slogan attı önce “kula kul” olmuş evet çiler sonra ise yandaş,biatçıbazı gruplarbir hayli rahatsız oldu.
 
Esenler “Hayır” platformuüyeleri bugün Oruçreis meydanında hayır çalışması için toplandılar. Tam çalışmaya başlanacakken polis araçlarını karşılarında gördüler. Taha sonra ellerindeki broşürleri vatandaşlara dağıtarak Havaalanı mahallesine doğru ilerleyen Esenler “Hayır” platformu üyeleri, yol boyunca kendilerine yapılan saldırılara aldırış etmeden Esenler cumhuriyet meydanına geldiler. Bur da platform sözcülerinden Hasan Kırmızı, basın açıklamasında bulundu.


 
“TÜM BASKI VE ZULME RAĞMEN HAYIR”
Kırmızı,”Tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de Referanduma büyük baskılar altında girdi. OHAL, ilan edildiğinde iktidar yetkilileri, halka karşı ilan edilmediğini söylemişlerdi. Referandum sürecinde halkın tercihini baskı ile etkilemek için büyük uğraş verenler, iktidarın gücünü kullananlardır. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HAYIR dediği için gözaltına alınan tek kişi varsa istifa ederim dedi. Bırakın gözaltına almaları, Esenler’de bir siyasi parti ilce başkan yardımcısı ve belediye başkan danışmanı “hayır” diyenleri darp ediyor kimsenin sesi çıkmıyor.  Bekir Bozdağ bu gerçekler karşısında söz verdiği gibi istifa edecek mi? Sanmıyoruz! Ancak tüm baskı ve zulme rağmen HAYIR diyecek olan emekçi halkımız, kendisi gibi tüm müstebitleri o koltuklardan indirmesini çok iyibilecekti. Bugün yaptığımız “hayır” çalışmasında, halkın paraları ile beslenenler, kamunun kurumlarını işgal eden zorbaların bizlere de saldırmasını bekliyorduk. Öyle olmadı, bu sefer emniyet güçlerini devreye sokarak çalışmalarımıza engel olmak istediler. Ancak polislerin sağduyulu davranmaları, bu beslemelerin arzularına hizmet etmedi.
 
Emniyet yetkililerinin bazı yasaklama getirmeleri tarafımıza bildirildi. Yani önümüze engeller çıkarıldı, ama biz tüm engelleri aşarak cumhuriyet meydanına kadar broşürlerimizi dağıttık, halkımızı “Hayır” oyu vermeye davet ettik. Referandum süresince “hayır” çalışmalarımıza devam edeceğiz.Halkımızın haklı mücadelesine kimse set koyamaz. Korku salınarak halkımızı yıldıramayacaklar. Göreceksiniz yüce halkımızın demokratik talebi “Hayır’dan yana olacaktır. Biz inanıyoruz ve halkımıza bu konuda güveniyoruz. Yüce halkımız, Esenler’deyapılan saldırıya pirim vermediğini herkes gördü.Esenler’liler hiçbir tehdit karşısında sinmeyeceğini ve iktidarın biat’cı antidemokratik ve tekçi zihniyeti önünde boyun eğmeyeceklerini göstermiştir” dedi.

 

 

 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli