Kırmızı: AKP'nin yereldeki hegemonyasını kırmalıyız'

Kırmızı: AKP

Esenler “hayır” platformu kurucularından Hasan Kırmızı, “Birleşik mücadele vermeden kazanamayız. Bizler bu düşüncelerle çalışıyoruz, yaptığımız birlikteliğimiz devam ediyor” dedi.

Kırmızı: “AKP’nin yereldeki hegemonyasını kırmalıyız
 
Esenler “hayır” platformu kurucularından Hasan Kırmızı,Birleşik mücadele vermeden kazanamayız. Bizler bu düşüncelerle çalışıyoruz, yaptığımız birlikteliğimiz devam ediyor” dedi.

 
Kırmızı: Yaşadık ve gördük, yandaş Seçim Kurumu referandum sonuçlarını çarpıtarak ve hukuksuzluğu yaratarak sonuçları yüzde 51 evet çıktığını tescil etti. Aslında hayır kazandı, baskıya, adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşı alınan sonuç başarıdır. Yandaş Seçim Kurumunun rakamları gerçek olmayan rakamlardır. Herkes biliyor ki hayır kazanmıştır. Sandıkta ve vicdanlarda kazanan hayır oldu, ancak alavere dalaverede kaybeden hayır oldu.  Hepimizin gördüğü tablo ve çıkan sonuç hileli ve haramla tescillenen bir sonuç olmuştur. Her ne olursa olsun, yurtsever devrimciler birleşerek daha çok mücadele etmeliyiz.  Yılgınlık yok, azimle mücadele için birlikteliğimize devam karalığı içinde olmak var. İnanın ve inanıyoruz “Hayır” her açıdan, politik, ahlaki ve sosyolojik olarak kazanmıştır. Bu sonuçlardan sonra Evet’in meşruiyeti yoktur. YSK eliyle sivil darbe sürecini gördük. Halkın iradesine darbe yapıldı. Bu ülkenin geleceğini bu oranlarla inşa edemezsiniz, hak, hukuk, adaleti sağlayamazsınız. Bu kafa yapısıyla gericiliği getirirsiniz.
Artık İbrenin yönü sokağa, fiili kitle hareketine dayanarak demokrasi organlarını yaratarak mücadele etmeliyiz. Kurtuluş Savaşı’nda saray iktidarına nasıl Anadolu’nun yürekli yurtseverleri birleşerek, ortak karar alarak mücadeleyi başlattıysalar, “biz neden böyle onurlu bir mücadeleyi başlatmayalım” .

O insanlar nasıl müdafaa-i hukuk cemiyetlerinde örgütlenerek vatan kurduysalar, bizde büyük mücadeleler sonucu kurulmuş olan bu vatanı, bu cumhuriyeti, kimsenin endişesi olmasın koruruz ve yaşatırız.  Bakınız kurduğumuz halk platformları siyasal İslamcı rejimin çocuklarını çok korkuttu. 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlere bugünden örgütlenme mantığıyla yerel yönetimlerin demokratikleşmesini, piyasalaştırmadan kurtaracak ortak adaylarla AKP’nin yereldeki hegemonyasını kırmalıyız. Tek çaremiz Gezi ruhuyla uyuşan adaylarla halkın karşısına çıkmak, birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Farklı görüşlere ve kimliklere sahip yurtseverler olarak ortak taleplerimiz. Kazanmak. Birleşik mücadele vermeden kazanamayız. Bizler bu düşüncelerle çalışıyoruz, yaptığımız birlikteliğimiz devam ediyor. Ne demiştik… Bu ülke, bu topraklar bizim, bu mesele hepimizin. Yeter ki bizler namussuzlar kadar cesaretli, Devrimci yurtseverler gibi duruş sergileyelim…


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı