Tarih: 10.06.2016 10:22

Kınayamadılar Faturayı CHP'ye Kestiler

Facebook Twitter Linked-in

Kınayamadılar… Faturayı CHP’ye Kestiler
Esenler Belediye Meclisi Haziran Ayı Meclis Toplantısında CHP meclis üyesi Yüksel Kılıç Gündem dışı yaptığı konuşmasında Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırının kınanması istemesine karşılık, AKP Grup Sözcüsü Ömer Çetinkaya “Bu doğru değil. Bu hareket kendiliğinden gelişmiş, bir ana muhalefet partisi genel başkanına böyle bir hareketin yapılması elbette doğru değil” diyerek kınamadılar.

Esenler Belediye Meclisi`nin 5. Seçim Yılı 3. Dönem 2016 Haziran Ayı Meclis Toplantısının ikincisi, 9 Haziran Perşembe günü yapıldı. Meclis toplantısı şen şakrak başladı, karşılıklı sözlü sataşmalar gerginliğe yol açtı. 


Esenler belediyesinin Meclis oturumunu başkanlığını Murat Gülkıran yaptı. Oturum bir önceki tutanakların okunmasından ve oylanmasından sonra Perşembe gününe ait gündem maddeleri okunarak oylandı. Daha sonra gündem dışı söz alan CHP meclis üyesi Yüksel Kılıç ve sonrasında AKP Belediye Başkan yardımcısı Ömer Cetinkaya, sonrasında CHP’li meclis üyesi Mustafa Usta söz alarak konuşmalarını yaptılar.



 “Bu Mefhum ve Alçak Saldırının Kınanmasını Diliyorum”
CHP Meclis Üyesi Yüksel Kılıç, Gündem dışı yaptığı konuşmasında” Sayın meclis üyesi arkadaşlar: biliyorsunuz ülkemizin başında bir terör belası var ve binlerce insanımızın canına kastedildi. dün on bir şehit haberi aldık, bugünde iki şehidimiz var! Ancak ne yazık ki ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesi gerekirken, dün camii avlusunda ana muhalefet genel başkanına devlet erkânının gözü önünde kurşun atılmasını şiddetle kınıyorum ve ayrımcı anlayıştan süratle çıkılmasını istiyorum. Bizler Esenler belediyesi olarak bu mefhum ve alçak saldırının kınanmasını diliyorum” dedi.

“Siyasi Bir Malzeme Yaparak Siyasi Kuruma Mal Edemezsiniz”
AKP Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya: sayın başkanım bizde terörü lanetliyoruz, ancak toprağa düşen şehitlerimiz var, şehit aileleri var. Bunu bir siyasi malzeme yapamazsınız. Bu yapılanı siyasi bir malzeme yaparak bir topluma veya bir siyasi kuruma mal edemezsiniz. Yapılan şey bir grup, bir yapı teröre destek görüyorsa ve bu şehidin dayısıysa, bunu bir siyasi malzeme haline getiriyorsa,dolayısıyla mevzu buysa bunu uygun görmediğimi ifade ediyorum. Teröre örtülü destek vermek tepkisini şehit yakınlarından alan insanların bu tepkiyi bir partiye mal etmelerini doğru bulmuyorum” dedi

“Bu İşleri Yapanlar Örgütlü Bir Yapı Tarafından Örgütlendiğini Biliyoruz”
CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta:”sayın başkan diyor ki saldırıyı yapan şehidin dayısı imiş, bu kişinin şehidin dayısı olmadığını biliyoruz. Bu işleri yapanlar örgütlü bir yapı tarafından örgütlendiğini biliyoruz. Ama sizler bu yapıyı görmediğiniz gibi gözünüze çekilen perdeyi de anlamış değilim. Yoksa bu noktada tartışalım, Cumhurbaşkanına da aynı saldırılar yapıldı, hem de şehit cenazelerinde ve Cumhurbaşkanımız bu yapılanları mahkemeye taşıdı, davalar açtı, bu yapılanlar olgun ve masum birer hareketse, Sayın Cumhurbaşkanı neden bu davaları açıyor. Onun için bu yapılan saldırıyı eğmeden bükmeden konuşalım. mafya jargonunda "kurşun atmanın" ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz” dedi.



Tekrar söz alan Ömer Çetinkaya, sanki ülkeyi CHP yönetiyor, CHP iktidardaki partiymiş gibi, saldıranı savunan, saldırılan ana muhalefet liderini eleştiren bir konuşma yaptı ve konuşmasında, “hareketin doğru olmadığını” ancak yapılan saldırıyı bir türlü kınayamadığını gördük.

“Ana muhalefet partisi genel başkanına böyle bir hareketin yapılması elbette doğru değil”
Çetinkaya, şöyle konuştu: “bizde Mustafa bey gibi düşünüyoruz hareket doğru değil, kendileri bu işin siyasi bir organizasyon olduğunu görüyorlar… Bu doğru değil. Bu hareket kendiliğinden gelişmiş, bir ana muhalefet partisi genel başkanına böyle bir hareketin yapılması elbette doğru değil, ama ana muhalefet partisi de kendilerine bu hareketlerin yapılmamasını sağlayacak ortamı yaratmalı.  Bu ortama Türkiye’yi getirmemeliydi” diyerek eleştirisini dile getirdi.






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —