Kim doğru söylüyor?

Kim doğru söylüyor?

Başbakan Ahmet Davutoğlu Esenler'e 90 bin yeni konut yapılacak derken, Esenler Belediye Başkanı M. tevfik Göksu ise Esenler'e 90 bin yeni konut yapılmayacağını söyledi. Şimdi Esenler halkı kimin oğru söylediğini merak ediyor.

Göksu: 90 bin konut yapılmayacak

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in "Esenler ranta açılıyor" açıklamaları gündeme bomba gibi düştü. Tekin'in açıklamalarının ardından Doğan Haber Ajansı'nı (DHA) Esenler Belediyesi'ne davet eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Esenler rant merkezi değil, İstanbul'un akciğeri olacak. Askeri alana da 90 bin konut yapılmayacak." dedi.

Başbakan Davutoğlu: Esenler'e 90 bin yeni konut yapılacak

7 Haziran genel seçimler öncesi Esenler'de bir miting düzenleyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise şöyle konuşmuştu;

"İstanbul'un tarihi mekanları mutlaka korunacaktır. Özellikle sur içindeki yanlış yapılaşmaya hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. Ancak
 İstanbul aynı zamanda da gelişiyor. Esenler gibi yerlerde yaşayan vatandaşlarımız en konforlu konutlarda yaşayacak. İlçedeki konutların yüzde 72'si sorunlu. Depreme dayanıksız. Sizin güvenliğiniz, bizim namusumuzdur. En güvenli konutlara sizi oturtmak bizim görevimizdir. İnşallah 90 bin yeni konut inşa edilecek. Bu yanlış kentleşme karşısında, gerçek bir kentsel dönüşüm yapacağız, Esenler'i yepyeni bir ilçe haline getirecğiz. İnsan doğasına aykırı şekilde yapılaşmaya karşı, yatay yapılaşma sağlayacağız. Yani topraktan uzaklaşmayan, kendi doğasından uzaklaşmayan yeni bir şehirleşme anlayışını insanımıza sunacağız. Yatay mimariyle yepyepi bir Esenler inşa edeceğiz" diye konuştu.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı