Kim Kime Dum Duma

Kim Kime Dum Duma

Burası Esenler… Yıllardır aynı zihniyet yönetir, ayni düşünce söz sahibidir burada. Birilerine göre adildirler, birilerine göre de hiç de öyle değiller.

 

Burası Esenler… Yıllardır aynı zihniyet yönetir, ayni düşünce söz sahibidir burada. Birilerine göre adildirler, birilerine göre de hiç de öyle değiller.  

Her ramazan etkinliğinde ilçemizde gönül kırıklıkları, ayrışmalar ve birlikteliğimizin zedelenmesini gözlemleyen birisiyim.

Protokol Dedik Herkes Gördü.

Esenler Kültür Merkezi’ndeki ramazan etkinlikleri önceki yıllardaki gibi aynı curcuna ve kargaşayla devam ediyor. Protokol dedik herkes gördü. Dostluk da bereket de kardeşlik de protokole uğramamıştı. Her ramazanın gelmesiyle bir savurganlıktır devam ediyor. “Kim kimin parasını kimlere veriyor, kimlerin hakkı kimlere veriliyor, bu derenin suyu nereden geliyor” diye kafa yoran bir Allahın kulu yok.

Esenler’in Eğlendiğini Söylemek

Beş yüz bin nüfuslu bir ilçede belediyenin etkinliğinden ancak 30–40 bin kişi yararlanma imkânı buluyorsa, tüm Esenler’in eğlendiğini söylemek adaletsizlik olsa gerek. Esenler’imizde dört yüzün üstünde dernek var. “Dokuz derneğimiz diğer dernekleri ve vilayetleri temsil ediyor” söyleminde bulunmak hem haksızlık hem de adaletsizlik olur herhalde. Zaten birileri adına da kimsenin karar verme yetkisi yoktur. Şayet böyle yaparsanız sizlere kırılan ve küsenler olacağını bilmelisini

Birilerine Göre de Kardeşliktir

Afişlere yazılmış: “Bereket kardeşliğimizdedir”. Evet, birilerine göre bereket birilerine göre de kardeşliktir ya şehri ramazan. Seçtiğiniz dernek sayısı dokuz kriterleri nedir bilmiyoruz. Bunlara gerekli yetkiyi da imkânı da sundunuz. Bunlar da bırakın ilçeyi, ilçe dışındaki hemşerilerini de çağırarak attığınız nutuklara koro halinde alkış tutmayı telkin ediyorlar. Bunlar dernekçiliğin ne olduğunu, tüzüklerinin neleri önerdiğini bilme tiklerinden yapılan yanlışları, eksiklikleri de mertçe söylemeyi de beceremiyorlar. Her şeyi biz biliriz bilmişliğini de herkese taslarlar.

 Burası E.K.M,

E.K.M.’ne gelenler biraz temiz hava alalım, ailece oturalım, sohbet edelim, çay kahve içelim diye hayal ederler ama nafile. Dedik ya: “Burası E.K.M, buraya gelenlerin hayalleri boşa çıkar. Burada aynı zamanda ticaret yapılır. Tapusu da birilerine çoktan verilmiş. Piyasa fiyatına da bir şeyler yiyemezsiniz. Her zaman söylüyoruz dernekçilik bu değil böylede olmamalı. Böyle devam ederseniz duvara toslarsınız. “

 Engellileri temsil eden Dernek Başkan ve Yöneticileri

E.K.M’de engellileri temsil eden dernek başkan ve yöneticilerini gördüm. Onlar üzgündü kendilerini dışlanmış, yok sayılmış ve ötekileştirilmiş olarak görüyordu. Hemşeri derneklerinin stantlarına acı ve hüzünle bakıyorlardı. “Bizimde bir standımız olsaydı burada el becerilerimizi, incik ve boncuklarımızı satma fırsatı verilseydi ne iyi olurdu. Her şeyden önemlisi engellilerimizin neler yaptıklarını herkes görebilseydi. Ramazan bereketi ve kardeşliğinden bizde bereketlenseydik.” diyorlardı.

İşte bu acı tabloyu yanı başında yandaşlaşıp stant kuran sivil toplum önderleri, dernekler görebilseydi.

 Somali ve Afrika yardımlarına biz de destek olacağız. Ama içimizdeki yanlışları hep birlikte düzetmekte asli görevimiz olsa gerek. Önce kendi yoksulun yanı başındaki açlarını doyur. Sonra emperyalizmle mücadeleyi başlat..

      



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli