Kılıçdaroğlu'ndan İlçe Başkanlarına ve Kumarcı Siyasilere Uyarı

Kılıçdaroğlu

Partilileri eleştiren ve çıkar ilişkisi içinde olan delege ağalığına güvenen ilçe başkanlarını ve kumarhane işletmecisi yöneticileri uyaran Kılıçdaroğlu, “ Kahve köşelerinde, masa başlarınd

Kılıçdaroğlu’ndan İlçe Başkanlarına ve Kumarcı Siyasilere Uyarı

Partilileri eleştiren ve çıkar ilişkisi içinde olan delege ağalığına güvenen ilçe başkanlarını ve kumarhane işletmecisi yöneticileri uyaran Kılıçdaroğlu, “ Kahve köşelerinde, masa başlarında yapılan delegeleri ve delege ağalığını kabul etmiyorum. Bu anlayışta var olanlar kapı dışarı edilecek. Kendi çıkarını kollayanların bu partide işi yok onları kapı dışarı edeceğiz” dedi.

Parti tüzüğünde yapılacak değişiklikler konusunda da bilgi veren Kılıçdaroğlu, ön seçimin kaldırılacağı söylentilerinin gerçeği ifade etmediğini belirterek “delege avcılığı yapanların bu ülkeye faydası yok” dedi.

 
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları:
Yavuz Karan arkadaşımız aramızda yok Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün İstanbul’da Cumhuriyet gazetesi çalışanları ile ilgili bir dava var. Haksız olarak Ahmet Şık 434, Akın Atalay ve Murat Sabuncu 495 gündür tutuklu. Suni bir iddianame ile bu arkadaşlar bir yıldan fazladır hapisteler. Umarız bugünkü duruşmada bu arkadaşlar serbest bırakılır.
Hükümet öyle bir algı yaratıyor ki gazeteciler normal bir şekilde hapiste yatıyorlar. Milletvekilleri uzun süredir hapiste. Toplum bir süre sonra bunları kanıksamamaya başlıyor. En büyük tehlikelerden birisi bu. Bizlere düşen görev, nasıl bu olaylar gündeme geldiğinde dik duruşumuzla karşı çıkıyorsak, karşı çıkmayı sürekli hale getirmemiz gerekiyor. Bizim dışımızda karşı çıkan hiç kimse yok. Acaba CHP’yi de nasıl sustururuz, yönlendirebiliriz… Bu tuzağa hiçbir CHP’linin düşmemesi lazım” diyerek konuşmasına devam etti.


Bay Ütebay ve Havariler… Bay Kumarhane İşletmecileri...
Şimdi sorulması gereken şu… Yakın geçmişte özellikle Esenlerde yapılan ilçe kongresinde genel başkan Kılıçdaroğlu’nun direktiflerine ders düşen kimlerse hepsi tek tek biliniyor. Kimler,  kahvehane büro, meyhane, kumarhane, iş ofisi Av’lık ofisi, Cafe köşelerinde delege yazdıysa bunun hesabını bizzat genel başkana vermek zorundadır.

Bizde bu hesabın sorulması ve verilmesi aşamasında takipçisi ve tarafı olacağız.