Kılıçdaroğlu Yardımcılarını Görevden Alacak Mı?

Kılıçdaroğlu Yardımcılarını Görevden Alacak Mı?

Bakalım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP örgütlerine bu kadar zarar veren ve hiçbir varlık gösteremeyen vitrinini değiştirecek mi?

Kılıçdaroğlu Yardımcılarını Görevden Alacak Mı?
 Bakalım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP örgütlerine bu kadar zarar veren ve hiçbir varlık gösteremeyen vitrinini değiştirecek mi?
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üyelerin ve delegelerin isteğini yapıp  partide tepki gören genel başkan yardımcılarını görevden alabilecek mi?
İlk defa Kemal Kılıçdaroğlu'na liderliğini göstereceği bir ortam oluştu. 
Bakalım CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu lider olarak gereğini yapabilecek mi, yoksa genel başkan olarak mı devam edecek…
 
Ülkemizin ve halkımızın geleceği umurlarında olmayan kendi siyasi geleceklerini her şeyden önemli gören MYK yöneticileri  Engin Altay, Tekin Bingöl, Tuncay Özkan, Erdoğan Toprak, Seyit Torun, Gamze İlgezdi, Aykut Erdoğdu, Engin Özkoç, Onursal Adıgüzel  ve Bülent Tezcan koltuklarını korumak için il başkanlarını Ankara’ya çağırıp yarınlarını kurtarmak için manevralara başlattıkları komuoyu tarafından biliniyor.
 
CHP’li il başkanları bu çağrıya uymamaları durumunda görevden alınmakla tehdit ediliyor. Bazı il başkanlarına illerindeki delegelerin olağanüstü kurultay taleplerini geri çekmeleri yönünde telkinde bulunmaları öneriliyor.
 
İl başkanlarının bu konuda yapacakları çok fazla bir şey olmamasına rağmen toplum baskısına direnmeden olağanüstü kurultayın yapılması gerektiği yönünde Genel Merkez yöneticilerine beyanda bulunmaları Genel Merkez’de moralleri daha da sıfırlıyor.
 
Gelinen noktada Genel Merkez yöneticilerinin koltuk pahasına da olsa girişimlerinin sonuç vermeyeceği olağanüstü kurultay isteyen delegelerin iradesi doğrultusunda kurultayın toplanmasından başka bir çare olmadığına kesin gözüyle bakılıyor.
Bu yüzden CHP Kulislerinde,CHP de üyelerin ve delegelerin tepkisini çeken Başkan Yardımcıları ve danışmanları Kemal Kılıçdaroğlu eğer görevden alıp ,Muharrem İnce ile birlikte yerel seçimlere hazırlanırsa CHP güç kazanacağı ifade ediliyor .
CHP kulisleri bu arada tüm il başkanları ve milletvekilleri ile birlikte Kemal Kılıçdaroğluna destek açıklaması yapacakları  konuşuluyor.  
Geçtiğimiz hafta kulislerde sıkça dile getirlen imza toplandığı takdirde Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmayacağı söylemleri il başakanları ,genel başkan yardımcılarının telaşlandırmışa benziyor ki ,imza saysıs 700 yaklaşınca bazı il başkanları ve genel başkan yardımcıları (2019 yerel seçimlerinde belediye başkan olma peşinde olanlar)yarın genel merkezde toplanarak Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaparak parti gündeminde herhangi bir kurultay olmadığını açıklayacaklar.

 
 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli