Kılıçdaroğlu, Neden ‘Sözde' Dediğini, Dokuz Maddede Anlattı

Kılıçdaroğlu, Neden ‘Sözde

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kullandığı “sözde cumhurbaşkanı” ifadesine gelen tepkiler üzerine, neden “sözde” dediğini 9 madde

Kılıçdaroğlu, Seçim, kişiyi cumhurbaşkanı yapmaz bu gerçeğin bilinmesi lazım. Cumhurbaşkanı olması için TBMM’de Anayasa’nın 103. maddesinde yer alan yemini okumanız lazım. Yemini edeceksin, o yemine sadık kaldığın sürece 83 milyonun cumhurbaşkanısın, kimse buna itiraz edemez. Kişi seçime girdi, seçimi kazandı, yemin metnini okudu ve cumhurbaşkanı oldu itiraz eden oldu mu? Hayır.

Bu yemine sadık kaldı mı? Özellikle MHP’ye, AKP’ye oy veren değerli kardeşlerimin dinlemesini isterim. Neden ‘sözde’ diyorum? Madde madde sayacağım.

– Türkiye’nin şan ve şerefini korumak: Süleyman Şah türbesini kim kaçırdı? Kim kendi toprağından kaçtı ve terör örgütüne teslim etti? Bunu teslim eden adamın Türkiye’nin şan ve şerefini koruduğunu düşünüyor musunuz? Hani sen yemin etmiştin?

ASLINDA DAHA AĞIRINI HAK EDİYOR

Cumhurbaşkanı temsil ettiği ülkenin bayrağının şanını şerefini korur. Herkese eşit mesafededir: Trump kendisine ‘aptal olma’ diyor. Erdoğan çıkıp “Sen bana aptal olma diyemezsin” dedi mi? Demedi. ‘Aptal olma’ diye Türkiye Cumhuriyeti’ne söylüyor aslında. Ben buna ‘sözde’ demeyeyim ne diyeyim? Aslında daha ağırını hak ediyor.

HER GELEN TOKATLADIĞI ÜLKEYE DÖNDÜRDÜN

Taç giyen baş akıllanır. Düşünerek konuşması lazım. Bir telefon, bir tehditle papazı (Rahip Brunson) teslim etti, Oval Ofis’e gönderdi. Bu mudur Türkiye’nin şan ve şerefini korumak?

Suriye’de 36 askerimiz şehit edildi. Vuran Rusya’ydı. Erdoğan koşa koşa Putin’e gitti. Kapısında dakikalarca bekletildi. Bu mudur Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak? Benim ağrıma gidiyor bu. Her gelenin tokatladığı bir ülke haline döndürdün sen.

“ARAŞTIRMAZSANIZ NAMERTSİNİZ” DİYEMEDİN

İçeride aslan kesiliyor, güzel, kesilsin. “Erdoğan bak bizi kızdırma, senin mal varlığını araştırırız” dediler. Ne demek bu? “Benim mal varlığımı araştırmazsanız namertsiniz” demesi lazımdı. Bu mudur Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini korumak?

Akdeniz’in ortasında bizim bir gemimizi arıyorlar. Dört saat ulaşılamıyor. Bir Allah’ın kulu çıkıp “Bizim gemimizi arayamazsınız” diyemiyor. Sen mi koruyorsun Türkiye Cumhuriyeti’nin şan ve şerefini? Kimsin sen?

CHP’Lİ İSİMLER DE “SÖZDE CUMHURBAŞKANI” İFADESİNİ KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun basın açıklamasını duyuran CHP’li isimler ‘Sözde Cumhurbaşkanı’ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Sen kim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin şan ve şerefini korumak kim? Sen Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal etmişsin, yemininin gereğini yapmıyorsun. Sahte diplomalı adamı alıyorsun kamu bankasına yönetim kurulu üyesi olarak atıyorsun. Akıl alacak şey değil. Sahtekarlığa prim veren bir adam Cumhurbaşkanı olabilir mi? Dünyanın hangi ülkesinde sahtekardan Cumhurbaşkanı olur? Olmaz olmamalı. Sahtekarlık yapana ses çıkarmazsanız o suça ortaksınız demektir. Destek veriyorsunuz demektir. Sana ‘Cumhurbaşkanı’ demek hata. Sen AK Parti’nin Genel Başkanı’sın. Senin için namus ve şeref hangi anlama geliyor” diye sordu.





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı