Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın kızı ile ilgili yalanını ortaya çıkardı

Kılıçdaroğlu Erdoğan

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın kısa bir videosunu izlettikten sonra Erdoğan’ın yalan söylediğini iddia ederek şu açıklamayı yaptı:

Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın kızı ile ilgili yalanını ortaya çıkardı

 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında Başbakan Erdoğan’ın kısa bir videosunu izlettikten sonra Erdoğan’ın yalan söylediğini iddia ederek şu açıklamayı yaptı:

80 öncesinden söz ediyorum diyor. O zaman çok zordu diyor. Büyük kızım ismi neydi Esra kapıya not yazmış. Babacığım bir geceni de bana ayır. Büyük kızı Esra’nın doğum tarihi ne biliyor musunuz? 14 Ekim 1983... 

Erdoğan'ın açıklamalarındaki çelişkiyi ortaya koyan Kılıçdaroğlu salondan büyük bir alkış aldı. 

İşte Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında izlettiği o video ve sonrasındaki açıklamaları:

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:
Soma 301 kişi hayatını kaybedince sadece bizim değil bütün dünyanın dikkatlerini çekti. 301 kişi hayatını kaybetmişti. Vaatler verildi. İşçiler eylem yapıyordu ne istiyorsanız verilecek denildi. İşçiler bir tutanak imzaladı. 22 Mayıs 2014 tarihinde Ankara'ya geliyorlar, başbakanla görüşüyorlar sözler veriliyor ve tutanak tutuluyor.
 
Yasalar süratle çıkacak Soma'nın yaraları sarılacak. 15 taahhüt var. İktidar vermiş. Bir kısmı kısmen yerine getirildi bir kısmı hiç yerine getirilmedi. İşte yerine gelmeyenler:

1.Devlet tarafından denetim yapılıncaya kadar kimse madenlere zorla indirilmeyecek. Hatta demiş ki AKP'li yetkililer önce biz gelip ineceğiz sonra siz ineceksiniz. Bu unutuldu. 
2. Kimseye çıkış verilmeyecek.
3. 6 maaş ikramiye verilecek. 
4. Günlük çalışma süresi 6 saat olacak. 
5. Haftalık çalışma saati 36 saati geçmeyecek. 
6. Ölen madenciler sivil şehit sayılacak. 
7. Taşeron sistemi kaldırılacak. 
8. İşisiz kalan işçilerin mağduriyeti giderilecek tazminatlar güvence altına alınacak. 

Bu sözlerin hiçbiri tutulmadı. Paralemento'ya yasa getirdiler 45 kanunda düzenleme yapılıyordu şimdi 149 kanunda düzenleme yapan bir torba kanun. Herşey var ama işçilerin bu hakları o torba yasada yok. Somalı kardeşlerime sesleniyorum. Size söz verdiler. 

Şimdi verilen sözler tutulmadı. Sana söz veren kişi cumhurbaşkanı adayı oluyor. Verdiği sözün arkasında bir adam durmuyorsa sen gereğini yapmak zorundasın. Sandığa gideceksin onu sandığa gömeceksin. Elin mahkum! 




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı