Kılıçdaroğlu: Anayasa Teklifini Geri Çekin

Kılıçdaroğlu: Anayasa Teklifini Geri Çekin

Büyük umutlarla başlamayı düşündüğümüz yeni yılda acı olaylarla karşılaştık. Aslında her yıl sonu bir milattır. İnsanlık tarihi hep umudu yaşatmıştır. İnsanın doğasında umut vardır. 2016'da &ccedi

Kılıçdaroğlu: Anayasa Teklifini Geri Çekin
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarının satırbaşları şöyle:
Büyük umutlarla başlamayı düşündüğümüz yeni yılda acı olaylarla karşılaştık. Aslında her yıl sonu bir milattır. İnsanlık tarihi hep umudu yaşatmıştır. İnsanın doğasında umut vardır. 2016'da çok büyük acılar yaşadık. Yüzlerce askerimiz polisimiz vatandaşımız şehit oldu.
Şu soruyu sormak zorundayız. Bu memleket bu hale nasıl geldi. Bu soruyu sormazsak affederiniz ama biz insan değiliz. En büyük endişem 2017'nin 2016'yı aratmasıdır. Böyle bir tabloyu Türkiye kaldıramaz.
 
HİÇ SORUMLU YOK
Bu memleketi bu hale kimler getirdi? Kimler sorumlu bu işten? Bakkal mı manav mı, simitçi mi sorumlu bu işten. Hiç ortada sorumlu yok. Her türlü acının olduğu Türkiye'de ortada sorumlu yok. Dönüyor ülkeyi yöneten başbakan "benzer terör eylemleri olacak" diyor. Önleyeceğiz demiyor olacak diyor. Türkiye'yi umutsuzluğa sürüklemek için bundan kötü bir dil kullanılamaz. Herkes kaygı içinde. Öldürülme korkusu Türkiye'nin üstüne sinmiş durumda. Her yerde rahatlıkla söyleyebilirsiniz: İyi ki bu memlekette CHP var.
 
ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN
Elinizi vicdanınıza koyun. Kavgadan bıkmadınız mı? Gözyaşından bıkmadınız mı? Annelerin feryadından bıkmadınız mı, üzülmediniz mi? Gencecik çocukları babalar toprağa verirken üzülmediniz mi? Memleketi bu hale kim getirdi diye kendinize sormayacak mısınız?
 
O SİLAHLAR ŞİMDİ TÜRKİYE'Yİ VURUYOR
Türkiye yönetilmiyor. Başbakan var, bakanlar var, cumhurbaşkanı var ama Türkiye yönetilmiyor. Liyakat sistemini çökertirseniz devlet çöker.
Şu anda çöken bir devlet gerçeği ile karşı karşıyayız. Teröre teslim olan bir iktidarla karşı karşıyayız. Terörle mücadele tumturaklı laflarla olmaz. Birilerinin sırtınız sıvazlarsanız terörü bitiremezsiniz. CHP yaptığın hataları hatırlatıyor. Dünyanın dört bir tarafında militanlar Türkiye üzerinde Suriye'ye geçiyor. Ben söylemiyorum IŞİD komutanı diyor. Bunları gelirken bu ülkenin hükümeti kimdi? İstihbarat, hükümet neredeydi? Musul konsolosluğumuz basıldı. Bunu IŞİD yaptı demediler.
Bir terör örgütü ile ideolojik akrabalık kurarsanız bunlar başınıza gelir. 'Başka bir ülkenin iç işlerine karışmayın' dedik. Şimdi o silahların tamamı Türkiye'ye geldi. El Nusra ile akrabalık kurdular. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bunu Muhtarlar Toplantısı'nda kurdu. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı bunu yaparsa Türkiye Cumhuriyeti'nin itibarı derinden sarsılır.
 
IŞİD'İ BESLEDİNİZ
Hayatı boyunca CHP'ye oy vermeyen vatandaşıma sesleniyorum. Terör örgütleriyle iş tutan devlet imajı var. IŞİD'i beslediniz. 70 ilden IŞİD'e militan gidiyorsa nasıl mücadele edeceksiniz. Suriye'de yaralandığı zaman tedavi edip gönderiyorsanız bunu da söyleyen Sağlık Bak anı’ysa nasıl terörle mücadele edeceksiniz?
İSTİFA EDECEKSİN KARDEŞİM
Bir Allah'ın kulu çıkıp da 'Bu işin sorumlusu benim' demiyor. CHP diyor. Yahu CHP iktidarda mı? İnsanda biraz ahlak olur. Şimdi bunu bıraktılar, 'üst akıl' diyorlar. Sen hükümet değil misin? Sen hükmetme gücünü kaybetmişsin ve bunu itiraf ediyorsun. Sen hükümetsin, tuzağı boz. Yapamıyorsan istifa edeceksin.

 
BUNU YAPMAZSAN SAYGI DUYMAM
Ben beceremiyorum diyeceksin, terörü önleyemiyorum diyeceksin. IŞİD'i, PKK'ya Türkiye'yi teslim ettin. Bunu dersen sana saygı duyarım. Bunu demediğin sürece saygı duymayacağım sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan bir hükümetsin.
"YAPMAYIN DEDİK"
Etnik kimlik üzerinden siyaset yapmayın dedik. Yaşam tarzı üzerinden siyaset yapmayın dedik. Dini kimlikler inanç üzerinde siyaset yapmayın dedik. Ben söyledim duymadılar. Havuz medyası dipten sağır. Hangi birey ben anne ve babamı seçtim diyebilir? Allah ile kul arasına kimsenin girmeye hakkı da yok yetkisi de yok! Çıkıyor kendi kendisine bütün suçu Allah'a yüklüyor. Suudi Arabistan'dan selefileri Türkiye'ye getiriyoruz. Herkese düşman! Kendisi gibi düşünmeyenlerin katledilmesini savunuyorlar. Böyle bir inanç anlayışı yoktur arkadaşlar.
Şimdi laikliği ayrışma aracı olarak görmeye başladılar. Herkes istediği gibi yaşar yasalara uygun olarak. Bunun üzerinden toplumu bölmeye çalışıyorlar. Sevgili Peygamberimizin hayatını okuyun, yeniden okuyun, nasıl yaşadığına bakın, yüreğindeki insan sevgisini görün. Size dayatılan kitapları değil, hiçbir şey yapmıyorsanız açın kutsal kitabınızı okuyun.
 
SALDIRMAZSANIZ ADAM DEĞİLSİNİZ
Yılbaşı gecesi güvenlik önlemleri alınmış. Sokakta ateş ediyor, polisi öldürüyor, 39 kişiyi katlediyor sonra elini kolunu sallayarak çekip gidiyor. 200 metre ötede de karakol var? Nasıl oluyor bu? İstediğiniz kadar saldırın, saldırmazsanız adam değilsiniz! Şimdi laikliği ayrışma aracı olarak gördüler.
Terör var, insanlar can derdinde bunlar zam üstüne zam yağdırdılar. Kimse farkına varmaz diye giydir giydir diye. Asgari ücrete de yüzde 8 zam yaptılar. 1404 TL. Sayın Cumhurbaşkanı, Başbakan, milletvekilleri bir ay geçinsin! Bir ev geçindirilebiliyor mu geçindirilemiyor mu?
Benim gemilerim yok onların gemileri var. Onların çocuklarının durumu ortada benim çocuklarımın durumu ortada. Ben kul hakkın yemem onlar yer. Benim evimdeki ayakkabı kutularında ayakkabı, onların ayakkabı kutularında dolarlar eurolar var.

ZAM ÜSTÜNE ZAM
Her şeye zam yaptılar, Osmangazi Köprüsü'nden geçişi indirmişler. Her gün 40 bin adet geçiş ücreti garantisi verdiler. Biz köprü yaptık diyor; kendi yandaşlarına para aktarmak için yaptı. Böyle yapılmasın, böyle olmaz! Deli dumrul köprüsü istemiyoruz.

AA GENEL MÜDÜRÜ SANA SESLENİYORUM
Anadolu Ajansı kalkıyor köprü ücretleri güncellendi diyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi otobüs ücretlerine zam yapıyor. Ona güncelleme demiyor. Anadolu Ajansı'nın Genel Müdürü'ne sesleniyorum; sen köle misin? O makamdan aldığın parayı ben ödüyorum ben. Oturup adam gibi haber yapacaksın! Eğer tarafsız haber yapıyorsan itibarın sarsılır. Zaten AA ise koy bir taraf diyorlar.
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli