Kılıç: Esenler'de Eğitim Camiasının Yanlışlarını Meclise Taşıdı

Kılıç:  Esenler

Esenler Belediye meclisinin Aralık ayı ilk oturumunda CHP Esenler Belediye meclis üyeleri Yüksel Kılıç, Esenler’in eğitim camiasında öğrenci velilerinin bütçesine yansıyan yanlışlıkları meclis oturumunda

Kılıç:  Esenler’de Eğitim Camiasının Yanlışlarını Meclise Taşıdı
 
Esenler Belediye meclisinin Aralık ayı ilk oturumunda CHP Esenler Belediye meclis üyeleri Yüksel Kılıç, Esenler’in eğitim camiasında öğrenci velilerinin bütçesine yansıyan yanlışlıkları meclis oturumunda dile getirdi.
 
Yüksel Kılıç: 3 Aralık Dünya Engelliler Günü tüm yurtta olduğu gibi Esenler’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Bu vesile ile yurdumuzda ve tüm dünya’da engelsiz bir yaşam dilerken, engelli vatandaşlarımızın bu önemli gününü en samimi duygularımla kutlarım” dedi
 
Öğrenci velilerinin şikâyetleri üzerine araştırma yaptım
Kılıç: Gündem dışı konuşacağım ve bu yapacağım konuşma Esenler halkımızı ve eğitim camiasını ilgilendiriyor. Kısa bir süre önce öğrenci velilerinin şikâyetleri üzerine araştırma yaptım ve gördüğüm durumu, edindiğim bilgileri siz değerli meclis üyesi arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Sayın başkan okullarımızın eksikliklerini ve taleplerini defalarca bu mecliste görüştük. Okullarımızın bazı taleplerini karşılamak üzere gelen teklife birlikte evet dedik. Ancak yaptığım araştırmada okul aile birlikleri vasıtasıyla velilerimizden haksız olarak, milli eğitim bakanımızın genelgesine rağmen yardımcı ders kitaplarının yüksek rakamlarla alınması ile karşı karşıya kaldıklarını gördüm.
 
Haksız yere alınan bu paraların alınmasına engel olalım
Halbuki ders kitaplarını bakanlık bedavaya dağıttığını, defterleri de belediyemizin geri dönüşümden verildiğini biliyoruz. Bu duruma rağmen velilerimize adeta dayatılan ve zorlanan kitaplar ailelerin bütçesine yansıyor, zaten zor geçinen aileler zor durumda kalıyor. Bu haksızlığı gelin hep beraber görelim ve ailelerden haksız yere alınan bu paraların alınmasına engel olalım. Yayın evleri ile yaptığım görüşmelerde okulların dayattığı kitapların ucuz ama okullarda aynı kitapların yüksek rakamda olduğunu gördük. Okulları bir nevi ticaret haneye cevirmişler. Yine bazı giyim malzemeleri (Eşofman) gibi yüksek fiyatlarla ailelere mecburen alacaksınız, bizden alacaksınız denildiğine şahit oldum. Yani piyasadan 45-50 liraya alacağınız bu eşyaları 70- 80 liraya almaya zorlanıldığını gördüm. Bu konuların araştırılmasını yüce meclisimizden talep ediyorum” dedi.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli