Kılıç; Üst Aklın Konuşmasını Bekleyin

Kılıç; Üst Aklın Konuşmasını Bekleyin

Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yılı 4.Dönem 2017 Ocak Ayı Meclis ikinci birleşimi 05 Ocak 2017 Perşembe günü CHP’li meclis üyelerinin verdiği soru önergeleri ile açıldı. Gündem dışı s&o

Kılıç; Üst Aklın Konuşmasını Bekleyin…
 
Esenler Belediye Meclisinin 5. Seçim Yılı 4.Dönem 2017 Ocak Ayı Meclis ikinci birleşimi 05 Ocak 2017 Perşembe günü CHP’li meclis üyelerinin verdiği soru önergeleri ile açıldı. Gündem dışı söz alan meclis üyeleri genel siyaset üzerinden yaşam tarzına müdahale konusuna değindiler.
 
 
Esenler Belediye meclisinin Perşembe günü yapılan toplantısında bir önceki meclis tutanaklarının okunmasından sonra, CHP gurup sözcüsü Mustafa Usta tutanakların eksik yazıldığını ve düzeltilmesini istedi. Usta’nın bu itirazını dikkate alan ve itiraza konu olan denetim komisyonun seçimi sonuçları ayrıntılı olarak tutanaklara eklendi.
 
“Bekleyin üst akıl konuşsun sonra açıklama yapın”
 
Daha sonra gündem dışı konuşmasını yapmak üzere söz alan CHP’li Yüksel Kılıç, “ iki ana başlıkta konuşmamı yapacağım. Başbakanımızın Salı günü konuşması ve Çarşamba günü de Sayın Cumhurbaşkanının konuşması üzerine olacak.  Bir yıl boyunca meydana gelen 35 hain terör saldırılarında maalesef 450 vatandaşımız şehit olmuştur. Başbakanın deyimi ile memleketin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bu söylem bugünkü iktidarın ülkemizi ne duruma getirdiğini göstermektedir. Cumhurbaşkanımız. Reyna katliamını Gaziantep’le eşleştirerek, yaşam biçimine müdahale değil şeklinde tanımlamştır. Tüm siyasilerin, AKP’lilerin ve STK’ların bu yöndeki açıklamalarını da başka bir görüş beyanında bulunanları asıl bölücülüğü onlar yapıyorlar diye değerlendirmiştir. O zaman ben AKP’lilere söylüyorum neden üst akılın konuşmasını beklemeden Reyna’ya giderek bu yaşam biçimine saldırıdır diye konuştunuz. Bekleyin üst akıl konuşsun sizde ondan sonra açıklamalarınızı yapın” dedi.
 
Kılıç’ın konuşmasından sonra Ömer Çetinkaya, “Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken günlerden geçiyoruz. Elbette muhalefetten farklı düşüncemiz olabilir ve muhalefetinde iktidardan farklı düşünceleri olabilir. Yeknesak düşüncemizin olması mümkün değil, fakat ortak tehditlerimiz var. Millet olarak tehdit altındayız. 39 insanımız öldü siz fay hatlarını harekete geçirmek istiyorsunuz. Terörist yaşam alanımıza değil Türkiye’ye saldırdı. Reyna’ya saldırı yaşam alanına saldırı değildi. Diyanetin hutbesinden bahsediliyor. Diyanet noeli veya yılbaşını mı teşvik edecekti? İslam dini kendi dinini anlatır. Biz İslam dininin kurallarını tespit etmiyoruz, kendi kuralları var. İslam dini başka bir dinin kurallarının uygulanmasını teşvik etmez. Arkadaşların sanki fay hatlarını harekete geçirmek ve teröristlerin yaptığı eylemleri işlevselleştirmek için bir gayretleri var. Türkiye terör tehdidi altındadır, bu hükümet ve yönetim sorunu değildir.  Biz elli yıl bu memlekette parya gibi yaşadık. Ama biz bu ülkenin sahibiyiz. Ama daha önce bizim hayatımıza müdahale edenler şimdi edemedikleri için kendilerini mutsuz hissediyorlar…” dedi.


 


  • Pazartesi 37.9 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.9 ° / 26.4 ° Güneşli
  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli