Kılıç: Okulda siyaset yapmak ahlaksızlıktır

Kılıç: Okulda siyaset yapmak ahlaksızlıktır

Camide, adliyede, kışlada, okulda siyaseti gelenek haline getiren AKP’liler, bu geleneklerine dün akşam Esenler Atışalanında bulunan özel bir okulda devam ettiler.

Kılıç: Okulda siyaset yapmak ahlaksızlıktır
 
Camide, adliyede, kışlada, okulda siyaseti gelenek haline getiren AKP’liler, bu geleneklerine dün akşam Esenler Atışalanında bulunan özel bir okulda devam ettiler.
 

Ana muhalefet işini Allaha bırakmış
Yaklaşan ve sayılı günler kalan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerine siyasi partiler tempo yükselterek devam ediyor. Esenler’de ise alana bir türlü çıkmayan ana muhalefet partisi ise işini Allaha bırakmış.
 
Cumartesi günü (12-05-2018) AKP Esenlerin dört bir tarafına stant açtı, üye kaydı yaptı. Akşam saatlerinde ise Esenler Atışalanında bulunan özel bir okulda Belediye başkanı, mahalle temsilcileri ve partililerle birlikte seçim çalışmasının startını verdiler.
 
Okulda siyası faaliyet yapılması ahlak dışıdır
CHP Esenler Belediye meclis üyesi Yüksel Kılıç, okullar bilim yuvalarıdır, geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitim alacağı yerlerdir. Okula siyaset sokarak, bir partinin siyası faaliyet yapması ahlak dışıdır. Ben bu durumu şiddetle kınıyorum diyerek açıklamada bulundu.
 
Kılıç “ iktidar gücünü eline alan yerel ve genel yöneticiler, yasa tanımıyor, hukuksuzluk yapıyorlar. Bunlar gidici… Genel başkanımız Yenikapı deklarasyonunda “Camiye, adliyeye, kışlaya, okula siyaseti sokmayın” demişti.  Ama mevzu AKP propagandası ise okul olmuş, cami olmuş hiç farketmez. Bunlar okul, kışla ve cami çay ocaklarını propaganda yerine cevirmişler.
“Rabia işareti” yaparak insanların sinirlerini bozuyorlar”
Namaz saatini beklerken bir bakıyorsunuz birileri elinize bir broşür tutuşturuyor, başka birileri de maç anlatır gibi propaganda yaptığını görürsünüz. Bir gurup ise “Rabia işareti” yaparak insanların sinirlerini bozduğunu, bu sinir bozukluluğu ile tepkinin yükselmesi sonucu bir kargaşanın yaşanmasına sebep olan ise AKP olduğu halde, bunu anlatmak da çok büyük zorluklar çektiğimize şahit olan birisiyim. “Okullarda, camilerde siyaset alanı değildir” Bu yerlerde siyası çalışma yapılmamalıdır. Karşı çıkar, yanlış yaptıklarını söylerseniz “KIYAMETİ” koparırlar ve size dinsiz damgasını vururlar. 298 sayılı SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUN'unun 51 inci maddesinin son fıkrasında " ... Mabetlerde, okullarda, kışla, karargah, ordugah gibi askeri bina ve tesislerle askeri mahfillerde ve kamu hizmeti görülen diğer yerlerde, kapalı yer toplantısı yapılamaz."der. Bu yönde Yüksek Seçim Kurulu'nun 331 nolu karar da var.ama AKP bu kararları ihlal ediyor,yasa tanımayarak suç işliyorlar. bu yaptıklarının ahlaksızlık olduğunu söylüyorum ve kendilerini şiddetle kınıyorum” dedi.  
 
“İlçe yöneticileri CHP’nin iktidar olmasını istemiyorlar”
AKP’liler alanlarda,  Muhalefet ortalarda yok, bu durumu gören partililer ağlayarak “ yazıklar olsun, dört duvar arasına sıkışan, “korkutan sokağa çıkamayan yöneticilerimiz, CHP’nin iktidar olmasını istemiyorlar, utanıyorlar. Bunlarla işimiz zor. Bu yöneticileri seçenler hesap verecekler, biz çalışmak istiyoruz ama bizlere önderlik yapacak kadrolar ortalık da yoklar. Görev ve sorumluluk anlayışında olmayan ilçe başkanı ve yöneticileri ile Esenler’de işimiz zor” diyerek sitem ettiler.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı