Kılıç Öğrencilerimizin ve Öğrenci Velilerinin Sesini Duyun'

Kılıç Öğrencilerimizin ve Öğrenci Velilerinin Sesini Duyun

Son günlerde kamuoyunda yer alan okullardaki kaynak kitap vurgununa yönelik CHP Meclis Üyesi Yüksel Kılıç basına yazılı açıklamalarda bulundu.


 CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç, MEB öğrencilere dağıtılan ücretsiz ders kitapları yeterli olduğunu açıklamıştı. MEB yardımcı ders kitaplarının öğrencilere zorunlu olarak önerilmeyeceğini belirtmesine rağmen; İlçe milliğim müdürlüğü okul idarelerinin yardımcı ders kitabı önerisine sesiz kalması ile okullarda fahiş fiyatla kitap satışı yapıldığını ifade eden Kılıç, konuyla ilgili taraflardan Esenlerde ders kitabı satan kitabevleri, öğretmenler, Öğrenci velilerinin şikâyeti üzerine kamuoyunu bilgilendirme amaçlı yerel basına yazılı açıklamalarda bulundu.
 
KILIÇ, “Esenler’deki okullarımızda MEB’in genelgesine rağmen velilerin ve öğrencilerin kaynak kitaplara yönlendirilmesinin olduğunu gördüm. Üzülerek söylüyorum ders kitaplarının yanında bazı okullarda öğretmenlerin dayattığı yardımcı kitapların bir ticari sektör haline getirilmiş. Esenler’de yaklaşık 60 okulda kitap satıldığını öğrendik. Öğrencilerimizi ve öğrenci Velilerini dinledim. Bu işler bazı okul müdürlerinin bilgisi dâhilinde yapılıyor. Öğretmenlerin öğrencilere zorunlu olarak, hatta eğitim seti şeklinde alması yönünde baskı yapılmaktadır. Piyasadan 40 veya 50 liraya alabileceği bir eğitim setini daha yukarı rakamlarda zorunlu olarak alıyorlar.

OKULLARDA FAHİŞ FİYATLARLA SOYGUN YAPILIYOR
KILIÇ,”Kitapçıları dolaştık ve kendilerine sorular sorduk. Onlarda dertli ve eleman çalıştırdıklarını, vergi, kira gibi birçok giderleri olduğunu anlattılar. Okul idareleri kitap satışına soyunmaları velilerin yüksek rakamlarla kitap almalarına neden oluyor. Bakınız konuştuğum kitap satışı yapan kişiler bize “Okulların vergi, kira ve eleman çalıştırmak gibi sorunları olmadığı halde bizden daha yüksek rakamlara kitap satıyorlar, bunun adı öğrencilerimiz üzerinden rant devşirmektir, yani okullarda yüksek fiyatlarla kitap satılıyor. Okullarda satılan kitapları biz vermiyoruz ve bu kitaplardan bizim bir kazancımız yok. Okullarda satılan kitaplar ayni kişilerden, ayni basımevinden, ayni firmaların anlaştığı kişiler eli ile öğrencilerimize satılıyor. Biz diyoruz okullarda kitap satılmasın. Şayet bizlerden bu kitaplar alınırsa, inanınki öğrencilerimiz ve velilerimiz çok daha ucuza ve daha kaliteli kitaplara kavuşacaklar. Bu soygunu durdurmanın, oluşan bu rantın ve fahiş fiyatların önlenmesinin tek yolu, okullarda kitap satışına son vermekle sağlanır. ifadelerinde bulundular.

MEB’İN DEDİĞİ GİBİ ÖĞRENCİLERE ZORLA KİTAP SATAMAZSINIZ
KILIÇ,”Milli eğitim bakan’ına il ve ilçe milli eğitim müdürlerine ve okul yöneticilerine Ben buradan sesleniyorum, siz Cumhurbaşkanının ve MEB’in dediği gibi öğrencilere zorla kitap satamazsınız. Öğrencilerimiz istedikleri yerden ve bütçelerine göre kitap satın alma özgürlüğüne sahiptirler. Bakın ilçe milli eğitim müdürleri ve okul müdürleri Eğitim birsen üzerinden öğretmenlere baskı yaparak, okul idaresinin anlaştığı kitapları veya kitap setlerini belirledikleri yerden veya kişilerden almak zorunda bırakılmaktadır. Bu soyguna acilen birileri dur demek zorundadır. Bu konuda CHP olarak gereken çalışmaları yapacağız.

ORTADA KATMERLİ BİR SOYGUN VAR
KILIÇ,”Ortada büyük bir tanışıklı dövüş olduğunu gördük. Bir kamuflaj var ve eğitimin gölgesi altında hayat buluyor. Samimi olsalar ve halkı düşünseler, eğitim için nitelikli yayınların basılması engellenmez ve bu yayın evleri desteklenirdi. Bugün yapılanlar doğru değil ve yanlıştır. Aynı yayın evleri ve aynı zihniyette olan okul idarecileri MEB’in bastırdığı ve parasız dağıttığı ders kitaplarının yetersiz olduğunu bahane ederek yardımcı ders kitapları kendi anlaşmalı basım evlerinde basarak ticari bir rant kapısı yaratmışlar, ortada katmerli bir soygun var.”

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı