Kılıç, Esenlerin Sokak Aralarından Çekilen Araçlar İçin Sert Konuştu

Kılıç, Esenlerin Sokak Aralarından Çekilen Araçlar İçin Sert Konuştu

Esenler’de trafik akışını engellemediği halde ara sokaklardan araçlarının çekilmesi vatandaşları bıktırdı. Esenler’de yaşayan araç sahipleri “keyfe keder uygulamaya” son verilmesini istiyor.

Araç çekme ile ilgili şikayetlerin, ardı arkası kesilmiyor. Gazetemizi arayan ve “e-Mail” yağmuruna tutan vatandaşlar bu uygulamadan şikayetçi oldular, “bu uygulama “keyfe keder”  uygulamadır. Son dönemlerde sokak aralarındaki araçlarımız bile park ihlali gerekçesiyle çekilmeye başlandı” diyerek isyan ettiler.
 
“PARK HALİNDE ÇEKİLEN ARAÇLARIN İBB TARAFINDAN ÇEKİLDİĞİ YAYGARASI YAPILIYOR”
Esenler Belediyesinin eski CHP’li meclis üyesi Yüksel Kılıç, bu uygulamanın doğru bir uygulama, adaletli bir davranış olmadığını söyleyerek açıklama bulundu.
Kılıç: Park halinde çekilen araçların İBB tarafından çekildiği yaygaralarını kopararak, algı oluşturarak İmamoğlu’na bu işi ihale yapmak istiyorlar. Yaptığım araştırma sonucunda; ilçe emniyetinden araç çekme yetkiler alınarak A Bölgesi ekipler amirliğinin kurmuş olduğu ekiplere verilmiş, yani ”keyfe keder araçların çekilmesi konusunda ilçe emniyetimize kimse bir suçlama getirmesin. Esenler Emniyetinin, Esenler belediyesinin ve İBB’nin dışında yapılan bir uygulama olduğunu öğrendim.
 
“OTOPARK SORUNU, BAZI DERNEK VE VAKIFLAR İÇİN ADETA GELİR KAPISI OLDU”
Kılıç: Son dönemlerde sokak aralarındaki araçlar bile park ihlali gerekçesiyle çekiliyor. Trafik çekicilerinin görevi trafik akışını sağlamak ve trafik akışına engel olan araçları çekmektir. Ana arterlerden araç çekmek yerine ara sokaklardan araç çekmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum. Böyle olunca otopark sıkıntısı nedeniyle çekilen bu araçlar sayesinde haksız ticari kazanç sağlanıyor. Esenler gibi ilçelerimizde otopark sorunu, bazı dernek ve vakıflar için adeta gelir kapısı oldu. Sadece İstanbul'da her gün yüzlerce araç, park yasağını ihlal gerekçesiyle yediemin otoparklarına çekiliyor. Araç sahipleri mağdur oluyor. Trafiği düzenlemek, kazalara müdahale, toplumu bilgilendirmek gibi amaçlarla kurulan İstanbul Trafik Vakfı'nın son dönemlerdeki uygulamaları ise araç sahiplerine büyük külfet getirdiği için toplumun huzuru kaçmış durumda.  
 
Esenlerin en büyük sorunlarından ve eksiklerinden biri olan Otopark sıkıntısı nedeniyle vatandaşlar hem trafik cezası hem de çekici parası ödemeye mahkum ediliyor.  Oysa 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 37. ve 44. maddelerine göre belediyeler bölgelerinde yaşayan halkın otopark ihtiyacını karşılamak içim uygulama imar planlarında açık veya kapalı otoparklar yapmak yükümlülüğündedir.
“ESENLERİN BELEDİYESİ OTOPARK SORUNUNU BU ANLAYIŞLA ÇÖZEMEZ”
Kılıç: Son dönemlerde sokak aralarındaki araçların bile park ihlali gerekçesiyle çekilmeye başlandığı ileri sürülüyor.Bu arada park etme yasağının hangi hallerde olduğu Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 119. maddesinde yer alıyor. Yönetmelikte aracı çekmek için park etme yasağının yanı sıra trafik güvenliğini ihlal etme şartının aranacağı açıkça yazıyor. Ancak 'genel güvenlik bakımından tehlike yarattığı anlaşılan', 'belirgin şekilde trafik düzenini ve trafik güvenliğini etkilediği görülen' gibi "genellenmiş" ifadelerle park yasağı kapsamına girmeyen yerlerden de araçlar 'gerekirse' çekiliyor. Ne yazık ki Esenlerin Belediyesi bu sorunu çözemiyor, bu durumu vatandaşlar çözmenin yolunu otopark olarak sokakları kullanarak çözüyor veya belediyeler çaresizlikten sokak aralarına park yapan araçları ücretli şekilde vatandaşların istifadesine sunuyor. Bu durum yönetmelik ve Anayasa'nın 171. maddesine aykırıdır. Çekiciler, yol kenarlarından dikkatsiz bir şekilde karga tulumba kaldırdıkları araçlara önemli ölçüde zarar da veriyor. Vatandaşlar, sağlam bıraktıkları araçlarını çizik ya da darp edilmiş olarak alıyor
Esenler’de her gün onlarca vatandaşın mahallelerden, sokak aralarından park ettikleri araçları için önce park cezası, ardından çekici ve otopark ücreti ödemediklerine şahit oluyoruz” dedi.


ÇEKECEKSENİZ VE TRAFİK AKIŞINI SAĞLAYACAKSANIZ ANA ARTERLERDE HATALI PARK YAPANLARIN ARAÇLARINI ÇEKİN…
BİZDE HELAL OLSUN GÖREVİNİZİ YAPIYORSUNUZ DİYELİM….
Esenlerin ana caddeleri

 
İŞTE ESENLERİN SOKAK ARASINDAKİ OTOPARK DURUMU…



 
 
 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı