Kılıç: Çalınan Mazbata ve Halkın İradesidir

Kılıç: Çalınan Mazbata ve Halkın İradesidir

CHP Esenler Eski Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç: Belediye başkanı Göksu’nun kimlikler üzerine yapmış olduğu söylemi kabullenmemiz mümkün değildir dedi.

Kılıç:Sayın seçilmiş belediye başkanı birilerinin kimliği üzerinden aşağılayıcı üslup kullanarak Trabzonlulara gönderme yapması kabul edilebilir bir durum değildir. Aşağılayıcı, ötekileştirici tavrını şiddetle kınıyoruz bundan dolayıdır ki Ekrem İmamoğlu nezdinde bütün Karadeniz bölgesi ve Trabzon’a bir sahiplenme dışında onlar bu ülkenin ayrılmaz bir bütünü olduğunu göstermek açısından horon ve kemençe eşliğinde bu şarkıların gerekli olduğunu farkına varmış olmalı. Her şey çok güzel olacak diye horon tepiyorlar.
Hakimler ve hukukçular gerekçeli karara baktıklarında iki yüz sayfası Ak parti’nin ürettiği itiraz, diğer on iki sayfa ise dört tane hayır veren anayasanın ders niteliğindeki şerhleri. Onlara baktığımız zaman görülüyor ki bu gerekçelerin hiçbirinin geçerli değildir. Tamamen siyasi baskının sonucu olduğu ortaya çıkmıştır. Çalma ile ilgili herhangi bir şerh veyahut söylem bu kararda yoktur. Aksine İmamoğlu’nun elinden mazbatası çalınmıştır. 23 Haziran da bu çalınan mazbata halkın oylarıyla geri alınacaktır. Şunu söylüyorum ki bir kez daha her şey çok güzel olacak.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı