Kılıç, CHP İlçe Binasını kapatıp gidin'

Kılıç, CHP İlçe Binasını kapatıp gidin

“Cumhuriyet Halk Partisi artık çok büyük bir değişim içerisine girmiştir ve herkesin bu değişime ayak uydurması gerekir” diyen CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç, “Seçi

 
Kılıç, “CHP İlçe Binasını kapatıp gidin…”

“Cumhuriyet Halk Partisi artık çok büyük bir değişim içerisine girmiştir ve herkesin bu değişime ayak uydurması gerekir” diyen CHP Esenler Belediye Meclis Üyesi Yüksel Kılıç, “Seçilecek İlçe Başkanının vizyonu geniş, bilgili, kültürlü olmasının yanı sıra Esenler’de herkesin birlik ve beraberliğini sağlayacak birsi olması gerekiyor. Tabi bunun yanı sıra sosyal medyayı da en aktif şekilde kullanacak bir İlçe Yönetimi seçilmelidir. Bu söylediklerimin aksine ahbap çavuş ilişkileriyle eş, dost, aile bireyleri delege seçilirse Esenler’de CHP İlçe Binasını kapatıp gitsinler”

Önümüzdeki günlerde yapılacak olan delege seçimlerinin CHP ve ülkemiz açısından çok önemli olduğunu belirten Belediye Meclis Üyesi Kılıç açıklamalarına şu şekilde devam etti;

“Öncelikle şunu belirtmek isterim; demokratik yollarla iş başına gelmeyenler adaletli davranamazlar ve adaletten de asla söz edemezler. Şuan ki İlçe Yönetiminin bu zamana kadar yaptığı çalışmalara baktığınız zaman orta hiçbir şeyin olmadığını açıkça göreceksiniz. Bunların tek yaptığı küçük olsun bizim olsun mantığının yanı sıra eş, dost ve akraba kollamaktan başka bir şey değildir. Tabi bunu söylerken asla kimseye iftira atmıyoruz. Örgütümüz içerisinde maddi durumu iyi olmayan ama bu parti için gecesini gündüzüne katıp evine ekmek almak yerine o parayı yol parası yapıp çalışmalara katılan abilerimiz, ablalarımız ve kardeşlerimiz varken birileri sadece kendi ailesini ve yandaşlarını düşünüp CHP’li Belediyelerde işe başlatmasını görmek bizleri üzmüştür.

Mevcut yönetim sadece bunları yapmakla kalmadı partimize Esenler’de puan kaybettirerek, parti içi kavgaları en üst seviyeye çıkarmışlardır. Zaman zaman ötekimiz yok diyerek mahalleleri ötekileştiren, örgütü bir birleriyle kavga ettirenler şimdi kalkmış mahallelerde delege yapılandırması oluşturmak için ellerinden geldiğince ayak oyunlarına başvuruyorlar. Yani partimize Esenler’de azınlıkta olan bir gurubun oyuncağı haline getirildi. Bakınız peş peşe iki tane önemli seçim atlattık. Bu seçimdeki artı ve eksileri değerlendirmek için bir araya gelmeme gayreti içerisinde olanlar herkes tatile gittikten sonra seçim değerlendirmesi yaptılar. Kiminle yaptılar? Eş dost, akraba ve delege ağalarıyla yaptılar. Örgütümüzün emekçileriyle yapmadılar. Örgütümüze hesap vermekten korkanlar işledikleri günahların üstünü örtmek için bu tür oyunlara başvurdular ve vurmaya da devam ediyorlar. Esenler’de kaybedilen oy öyle küçümsenecek bir rakam değil, yaklaşık 10 bine yakın oy kaybettik. Bunun hesabını da İlçeyi Yönetenler vermeleri gerekirken, ayak oyunlarıyla delege seçimi öncesi örgütü birbirine düşürerek bu hesabı unutturmak istiyorlar.

Emek verenleri hiçe saydılar

Bunlar örgütü kucaklayamadıkları gibi örgüte emek verenleri partiden küstürerek uzaklaştırma peşindeler. Mahalle delege yapılanmaları öncesi eski ilçe başkanları, belediye başkan adayları, meclis üyeleri ve partinin geçmişten bu güne kadar ilçede üst düzey siyaset yapanlarını çağırıp bir değerlendirme toplantısı yapmaları gerekirdi. Ama maalesef böyle bir toplantı yapmak yerine kapalı kapılar ardında gizli pazarlıklarla bir araya gelerek kimleri partiden uzaklaştırabiliriz düşüncesinde hareket ettiler ve etmeye de devam ediyorlar.

Seçilecek ilçe başkanının vizyonu olmalı

Cumhuriyet Halk Partisi artık çok büyük bir değişim içerisine girmiştir ve herkesin bu değişime ayak uydurması gerekir. Seçilecek İlçe Başkanının vizyonu geniş, bilgili, kültürlü olmasının yanı sıra Esenler’de herkesin birlik ve beraberliğini sağlayacak birsi olması gerekiyor. Tabi bunun yanı sıra sosyal medyayı da en aktif bir şekilde kullanacak bir İlçe Yönetimi seçilmelidir. Bu söylediklerimin aksine ahbap çavuş ilişkileriyle eş, dost, aile bireyleri delege seçilirse Esenler’de CHP İlçe Binasını kapatıp gitsinler.

Hitler’den ne farkınız olur

Aslında çok şeyler söylemek istiyorum ama partimizin bu ortamda zarar görmemesi için sözlerime burada son verirken şunun da özellikle altını çizmek istiyorum; baştan söylediğim gibi ahbap, çavuş ilişkileriyle mahalle delegeleri oluşturulursa bunun ne partimize, ne ülkemize ne de siyasete bir katkısı olmaz. Böyle olursa sandık demokrasisi değil, sayısal çoğunluk odlu mu yeter. Bu anlayışta olursanız Hitler’den ne farkınız kalır.”
 
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı