Tarih: 07.01.2019 22:44

Kılıç: CHP Esenler'de İvme Kaybediyor- İstifalar Peş Peşe

Facebook Twitter Linked-in

Kılıç: CHP Esenler’de İvme Kaybediyor- İstifalar Peş Peşe
CHP Esenler ilçe başkanı Ütebay’ın ve yönetiminin faşizan tavırları, dinsel ve mezhepsel takıntıları, partisiyle özdeşleşenlerle sonu gelmez kavgaları küstürdü, peş peşe istifaların gelmesine sebep oldu.
 
CHP Esenler ilçesinde “kazan” kaynıyor ama kimsenin umurunda değil. Bugün gazetemize istifa ettiğini söyleyen ve istifa dilekçelerini gönderen onlarca partilinin bu durumu haber yapın sözleri üzerine, Eski Belediye Başkan Adaylarından, Belediye Meclis Gurup Başkanı Yüksel Kılıç’a CHP Esenler’de neler oluyor diye sorduk…
 
“Bu İlçe Başkanı İle Partimiz İvme Kaybeder Demiştik”

Meclis Gurup Başkanı Yüksel Kılıç,”Bu çok vahim ve önemli bir konu. “çarşambanın gelişi perşembeden bellidir” Biz ilçe kongresinde buna benzer sözler söyledik ve dedik ki bu arkadaşla ve bu arkadaşların ekibiyle partimiz bir atım ileriye gitmez, bunlarla kan kaybederiz, partimiz ivme kaybeder ve öyle oldu. Biz bu ivme kaybının durdurulması için çok mücadele verdik adayımızı da çıkardık. Fakat dizayncılar bizim söylemimizi ve ön görülerimizi dikkate almadılar, şimdi bu durumun günahkarı onlardır. Yapmayın dedik bu kadroları denedik, bunlar kendi partilileri ile kavga yapıyorlar, partiye emek verenlerle savaşıyorlar, gelinen süreç bizi doğruladı ve durum ortada kaybeden partimiz ve partimizden umut bekleyen yığınlar oluyor.
 
“Emeğin Yüceliğini Kavrayamayanlara Herkes Tepki Koyar”
Önce partisi uğruna birçok bedeller ödeyen, parti emekçisi bir gazetecimizin partimizden istifası bizi sarstı. Şimdilerde ise bu arkadaşımızla yapılan kavganın sonlanmaması birçok partilimizin istifasını getirdi. Bu istifalar tepkidir, yanlışa karşı koymaktır ama ben biliyorum ki bu arkadaşlarımız ilkelerinden ve ideolojilerinden istifa etmediler, onlar bizim emekçilerimiz, bizim yoldaşlarımızdır.  Bu olaylara dur diyecek olan yönetim kuruludur, ilçe başkanıdır, bunlar bu işleri başaracak nitelikte olmadıkları için, emeğin yüceliğini kavrayamadıkları için istifaların arkası geleceğini biliyorum.
 
Mevcut ilçe yönetim için partinin iktidar olup olmaması önemli değil, onlar gemileri çok önceden yakmışlar bile. Bunlar partimizi batırmak için görev üstlenmişler. Bakınız en kötü günlerimizde bile 3-4 meclis üyesi çıkaran bir partiyiz. Yüreğini ortaya koyan ve hiçbir karşılık beklemeden emeğini ortaya koyan, partisi uğruna seve seve canını vermeye hazır olan bu insanlara demek ki çok büyük yanlışlar yapılıyor ki istifa ediyorlar. Ben şunu söylemek istiyorum ve söz veriyorum bunlar gidecek, örgütümüze kim yanlış yapmışsa kimse sormazsa ben hesabını soracağım.
 
İlçe başkanı ve yönetimi partiyi babalarının çiftliği zannediyorlar. Öyle olmadığını kendilerine güzel bir dille anlatacağız.
 
“Hesabını soracağız-herkes kara cahil, ithaller çok zeki”
Yerel seçimlere sayılı günler var, beyefendi ilçe içinde birini bulup adaylaştıramamış, ithal aday bulmuş. Bunun hesabını nasıl verecek. Bu ilçede geçmişten bugüne kadar siyaset yapanlara haksızlık olduğu gibi hakarettir. Yani 500 bin nüfuslu ilçede herkes kara cahil, ithal arkadaş çok zeki. Esenlerin hangi sokağını, hangi sorununu biliyor ve bu halka ne anlatacak merak ediyorum.  Bu arkadaşı ben bile tanımıyorsam bunlar nasıl tanımış "bir bilinmeyen…" Bu hesapları tabii ki bizler gibi demokrat, aydın, yurtsever ve soldan esinlenenler demokratik yollardan biri olan ilçe kongresinde hiç kuşkusuz soracaktır.  Siyasi yanlışlıkların hesaplar sorulur, kimse yaptığı ile kalmaz. Kimse moralini bozmasın, şimdi çok çalışarak bu iktidardan kurtulalım sonrası kolay. Bizlerin yapacağı, Esenler’de demokratik güçlerle birlik içinde olmak, faşizme karşı mücadele alanlarını genişletmek olmalıdır.
 
“Bir oyun çok önemli olduğunu bilmeyen ilçe başkanının ve yönetim kurulu”
Bu faşist iktidardan kurtulmak için herkesi sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum ve bir oyun çok önemli olduğunu bilmeyen ilçe başkanının ve yönetim kurulunun ilçe binasının içinde kalmasını öneriyorum. Her oyun değeri var. Bir oy bile çok önemli. Kullandığınız oylara sahip çıkmalıyız. Biliyorsunuz geçmiş dönemde Sinop'ta bir oyla seçimi kaybettik. Bir oy seçimi kazanmak için önemlidir” dedi.


 İŞTE O İSTİFA DİLEKÇELERİNDEN BAZILARI





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —