Kılıç Bu Sefer Stant Amiri Oldu –Ütebay'a Çaktı

Kılıç Bu Sefer Stant Amiri Oldu –Ütebay

CHP'nin Esenler Belediye meclis üyelerinden inşaat mühendisleri Yüksel Kılıç ve Mustafa Usta, önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerde partilerinden tekrar aday olmadılar ama ilçe başkanı, ilçe y&

Kılıç Bu Sefer Stant Amiri Oldu –Ütebay’a Çaktı

CHP'nin Esenler Belediye meclis üyelerinden inşaat mühendisleri Yüksel Kılıç ve Mustafa Usta, önümüzdeki 31 Mart yerel seçimlerde partilerinden tekrar aday olmadılar ama ilçe başkanı, ilçe yöneticileri ve yeni adaylaşanlardan daha çok çalışmaları dikkat çekti.
 
“ÜTEBAY’DAN İLÇE BAŞKANI, YÖNETİMİNDEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ”
Kılıç, “aday değilim ama bu demek değil aday olmayanlardan az çalışacağım, ben birileri gibi göstermelik değil yürekten partiliyim. Bugün seçim standında ilçe yöneticilerinin olması gerekirken onlar kendi ekip arkadaşlarını, kendi partilisini mahkemeye vermek için seçim kurullarının kapısında nöbet tutuyorlar. İşin garip yönü ise meclis üyeliğine itiraz yaptıkları kişi ekip arkadaşları, yerine getirmek istedikleri ise yine kendi ekip arkadaşları. Bunlar ne yaptıklarını bilmeyecek kadar zavallı ve akılsızlar. İşin özü veya partili olmayanlar “Yiyin birbirinizi- yiyorlar birbirlerini” diyerek dalgasını geçiyorlar. Biz bu durumu asla kabullenmiyor ve onaylamıyoruz. Ütebay’dan İlçe başkanı, yönetiminden hiçbir şey olmaz, bu işi başaramaz demiştik, şimdi kendisini seçenler bizim haklı olduğumuzu herhalde anladılar. Yani biz demiştik…
 

Üyesi olduğum cumhuriyeti kuran CHP’de, yaşamanın en onurlu ve anlamlı görev ve sorumluluğunu meclis üyeliği dönemim yaşadım, yaptıklarımla gurur duyuyorum, halkımızın yararına olmayan hiçbir karara evet demedim. CHP büyük bir ailedir, aile içinde zaman zaman gerginlikler olduğu gibi yanlışlarda olur. Yanlış yapanlara pirim verenlerde oluyor. Elinde gücü bulunduran egemenlerde olur ama bu egemenler gün gelir devran döner ve yanlış yaptıkları partinin emekçilerine, haksızlık yaptıklarına elbette hesap verecek, bu hesabı birileri sormazsa kimsenin kuşkusu olmasın bizler örgütlümüzle, halkımız ve emekçilerimiz adına hesabını sorarız.
 
CHP'de geçmişte yaşadığımız yanlışlıkları bugün unutarak bir tarafa bırakmalıyız. Şimdi birlik olmanın, çirkinliklerin defterini raflara atmanın gerçek güzellikleri, gerçek partililerimizle sergileyip partimizi yönetmekten aciz içinde olanlara meydanları bırakmamalıyız. Kol kırılır, yen içinde kalır anlayışıyla, dışa dönük mücadelemizi, karanlıklara karşı mücadelemizi yine hep birlikte omuz omuza yapmak durumundayız. Rahmetli Uğur Mumcu'nun dediği gibi o yenilmez tek güç halkımızla tek bir yumruk, tek bir yürek gibi çalışma alışkanlığımızı sürdürmeliyizseçimler bittiği gün ise rafa kaldırdığımız defteri açar örgüt önünde hesap sorulacak olanlardan hesabını sorarız.
 
“NEREDEN ÇIKTIKLARINI YÜZLERCE SOSYOLOG BİLE TARİF EDEMEZ”
Esenler ilçe başkanı ve yönetimi siyaseti, sürekli kırgınlık, küskünlük tutsaklığıyla sürdürdüğü karanlık bir dönemi herkese yaşattılar. Biliyoruz ki CHP gibi Türkiye'nin en köklü partisinde tekdüze, tornadan çıkmış anlayış beklenemez ama bunlar bırakın tornadan çıkmalarını nereden çıktıklarını yüzlerce sosyolog bile tarif edemez. Halbuki CHP gibi sosyal demokrat partilerde, her düşüncenin, her anlayışın bir anlamı vardır, değeri vardır. Maalesef kafası boş olanların midesi çalışır. Boş kafalılar akrabalarının menfaatlerinden başka bir şey düşünemez ve fikir üretemezler. Feodal ilişkilerin getirisiyle oldular idareci, oldular parti egemenleri. Kızmadan, küsmeden yerel seçimlerde çalışacağız, çalışmayan yöneticilere kızarak, sertleşerek, dikleneceğiz, önce ülkemizi ve halkımızı bu iktidardan kurtaracağız, sonra ise bu boş beslemelerden partimizi kurtulacağız” dedi.