Kılıç Belediye Otobüsleri Olmuş Babalarının Malı'

Kılıç Belediye Otobüsleri Olmuş  Babalarının Malı

AKP Esenler’den miting alanına yolcu taşıyan Belediye otobüslerinin, bedeli mukabilinde İETT’den kiralandığını ve kira bedelini AKMERCAN şirketinin ödediğini söyleyenlere CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Yük

Kılıç “Belediye Otobüsleri Olmuş  Babalarının Malı”

AKP Esenler’den miting alanına yolcu taşıyan Belediye otobüslerinin, bedeli mukabilinde İETT’den kiralandığını ve kira bedelini AKMERCAN şirketinin ödediğini söyleyenlere CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Yüksel Kılıç sert tepki göstererek açıklamada bulundu.

Esenler cumhuriyet Meydanına sabahın erken saatlerinde gelen Belediye otobüsleri halkın büyük tepkisini çekti. Bu arada otobüslerin yanına gelen CHP Esenler Belediye Meclis üyesi Yüksel Kılıç görevlilerle kısa bir polemik yaşadı.


“KAZ GELEN YERDEN TAVUK ESİRGENMEZ
Kılıç,” burada yaşanan görüntü Türkiye’ye yakışmıyor. Halkımızın verdiği vergilerle alınan bu otobüsler, bir siyasi partinin hizmetine sunulması haksızlıktır, adaletsizliktir.  Burada 10'a yakın belediye otobüsü halkın hizmetine değil AKP’nin hizmetine sunulmuştur. Bizler bunu çok iyi biliyoruz bu uygulama baskı ile yapılmaktadır. Buradaki görevliler bize Akmercanlar şirketinin Belediye otobüslerini kiraladığını söylemeleri ise işin başka bir boyutu. Bu şirket Esenlerin ballı, kaymaklı işlerini alan ve işçilerini ise taşeron olarak çalıştıran şirkettir. İşçilere sıra gelince asgari ücret, siyasi partiye sıra gelince “kaz gelen yerden tavuk esirgenmez anlayışı. Bu anlayışı ve bu zihniyeti 7 Haziranda sandığa gömmenin zamanını gelmiştir. Artık, kul hakkı yiyenlerin ve bu haramilerin hesabını sormanın zamanıdır” dedi.


SANKİ BABALARININ MALI
Devamında Kılıç , “siyasi partiler kanununun 66. maddesi der ki "genel ve katma bütçeli dairelerle mahalli idareler ve muhtarlıklar, kamu iktisadi teşebbüsleri, özel kanunla veya özel kanunla verilen yetkiye dayanılarak kurulmuş bankalar ve diğer kuruluşlar, kamu iktisadi teşebbüsü sayılmamakla beraber ödenmiş sermayesinin bir kısmı devlete veya bu fıkrada adı geçen kurum, idare, teşebbüs, banka veya kuruluşlara ait müesseseler siyasi partilere hiçbir suretle taşınır veya taşınmaz mal veya nakit veya haklar bağışlayamaz ve bu gibi mal veya hakların kullanılmasını bedelsiz olarak bırakamazlar; bağlı oldukları kanun hükümleri dışında siyasi partilere ayni hakların devrine dair tasarruflarda bulunamazlar."

Bugün burada yaşanan olay tüm halkımızın tepkisine neden olmuştur. AKP’ye yakınlığı ile bilinen bu şirket gibi bazı işadamlarının belediyeden AKP’ye otobüs kiralaması ne derece doğrudur, bunu kamuoyunun taktirine bırakıyorum. Halkın malı olan Belediye otobüslerinin sanki babalarının malıymış gibi kendi siyasi partilerinin hizmeti yönüne doğru kullanılmasını ise şiddetle kınıyorum” dedi.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli