Keskin" Tüzük Kurultayı Yapacağız"

Keskin

Keskin, ''Yönetim anlayışımızı değiştireceğiz. Tüzük Kurultayı yapacağız'' dedi.


Keskin" Tüzük Kurultayı Yapacağız"

Keskin, ''Yönetim anlayışımızı değiştireceğiz. Tüzük Kurultayı yapacağız'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, "Yönetim anlayışımızı değiştirecek, gerekirse tüzük kurultaya yapacağız. Eksiklerimizi de gidereceğiz'' dedi. Keskin, "Büyük Kurultay'ın bir yıl ertelenmesi de gündemde'' ifadesini kullandı. Keskin, "Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde Büyük Kurultay'ı toplamak enerji kaybına yol açabilir. Buna ilişkin fikir alışverişinde bulunuyoruz'' dedi.

Halk TV'de yayınlanan Gündem Özel adlı programa katılan ve Şaban Sevinç'in sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, sürece ilişkin önemli bilgiler verdi. Keskin, "İl Başkanları toplantısında, arkadaşlarımız tüzükte değişiklik yapılmasını istedi. Bu talepleri değerlendiriyoruz. Sayın Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili olarak, yetkili arkadaşlara görev verecek'' dedi.

İl Başkanları toplantısının ikinci bölümünde konuşan CHP'li yöneticilerin, "Tüzük Kurultayı'' istediğini belirten Keskin, şöyle konuştu: "Mevcut tüzüğe göre, partimizde 2. Otorite Merkezi yok. Bu yüzden iş yükü, sayın genel başkana biniyor. Bu da işlerin yürümesini zorlaştırıyor. İl Başkanlarımız, güçlü genel sekreterlik modeline dönmemizi istemiş. Biz o toplantının ikinci bölümüne katılmadık. Sadece sayın genel başkanımız katıldı ve il başkanlarıyla baş başa görüştü. Talepler bu yönde'' dedi.

Tüzüğün başka maddelerinde de sorunlar olduğunu vurgulayan Adnan Keskin, "Görevden alınan ya da istifa eden il - ilçe kurullarının başkanları, 30 ya da 45 gün sonra seçimle yeniden iş başına geliyor. Bu da bazı sorunları doğuruyor'' ifadesini kullandı. keskin, bu durumun da tüzük kurultayı yapıldığı taktirde düzeltileceğini söyledi.

CHP Kadın Kolları yöneticilerinin 3 Mayıs'ta Ankara'da toplanacağını da belirten Keskin, "Daha sonra diğer birimlerdeki kadın yöneticiler de Ankara'ya gelecek. Seçime ilişkin değerlendirme yapacağız'' dedi. Keskin, medyanın objektif davranmadığını da belirterek, "İyi ki Halk TV var da muhalefetin sesini Türkiye duyuyor'' ifadesini kullandı.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli