Kerim Rota: Bu düzeni kırmak ve değiştirmek gerekiyor

Kerim Rota: Bu düzeni kırmak ve değiştirmek gerekiyor

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı ve bankacı Kerim Rota, Esenler’de yerel basına ülkenin, dünü bugünü ve yarınlarının nasıl olacağı konusunda açıklamada bulundu.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ OTORİTER YOLSUZLUK DÜZENİDİR”
Esenler ilçe başkanı Mustafa Kaplanın organize ettiği toplandı ilçe merkezinde gerçekleşti. Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı ve bankacı Kerim Rota, Türkiye ekonomisine ilişkin oldukça karamsar değerlendirmelerde bulundu. Bankaların önümüzdeki süreçte kredi faizlerinde büyük oranda artış olacağını söyleyen Rota, Doların hangi seviyelerde olacağını ise tahmin edemeyeceğini söyledi.

Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı ve bankacı Kerim Rota,” AKP 2018 yılında ortak akıldan, istişareden uzaklaştığı ve “ben bilirim, ben ne yaparsam doğrusunu yaparım”  anlayışı içinde olduğu için bugünkü noktaya geldik.


“AKP’Lİ BELEDİYELER RANT KAPISI OLMUŞ”
Bizler gittiğimiz her vilayette ve ilçelerde AKP yöneticilerinin yaptıklarını vatandaşlar şikayet ediyor.  yoğun şikayetler alıyoruz her yerde birkaç kişi belli yerlere çöreklenmişler ve muazzam bir rant elde ediyorlar ve o rantı paylaşıyorlar.


 SİSTEM GAZETECİ, YAZAR, ÇİZER VE AYDINLARI YANI SESİNİ ÇIKARMAK İSTEYENLERİ BASKILIYOR

Sonuç olarak sistem bu yolsuzluğu ve yolsuzluk yapanları yaratıyor. Başkanlık sistemi otoriter yolsuzluk düzenini yarattı. Bu düzen bölgesel güçler yarattı, o güçler öncelikle yanlış yapanların üstüne kim giderse, gazeteci, yazar, çizer ve aydınları yanı sesini çıkarmak isteyenleri baskılıyor. Bu düzeni kırmak ve değiştirmek gerekiyor. Bunu kırmanın yolu tek bir parti veya tek adamla gerçekleşmeyeceği artık ortaya çıktı” diyerek yerelden genele ve ekonomi konularına değinen konuşma yaptı.


 

  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli