Kent Konseyi gibi bir şey- EKM'DE TOPLANTI

Kent Konseyi gibi bir şey- EKM

Esenler Kent Konseyi’nin 2021 yılı 1. Olağan Genel Kurulu, Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde toplandı. Kent Konseyi’nin toplantısına 500 bin nüfuslu ilçeyi temsilen 80’e yakın kişi katılım sağla

Esenlerin Kent Konseyi’nin 2021 yılı 1. Olağan Genel Kurulu diğer genel kurulları aratmadı, Başkan Ömer Çetinkaya yine bilinen hikayelerini anlatmadan önce saygı duruşu yapıldı, İstiklal marşı okundu.

KENT KONSEYİ AKILLI ŞEHRİN FOTOĞRAFI GİBİ...!
Esenlerin Kent Konseyi katılımcıların azlığı ve katılanlar arasında kadın sayısının yok denecek kadar olması, Esenlerin veya AKILLI ŞEHRİN belgide fotoğrafıydı.
 
Bakın neler konuşuldu bu yandaş ve taraflı konseyde:
Aslında hiçbir şey konuşulmadı denilse doğrusu söylenmiş olur. Katılımcılar Esenlerin sorunlarından bihaber olduklarından konuşamadılar bile. Konuşan teknik başkan yardımcıları ise kimsenin anlamayacağı bir lisanla, görsel birkaç resimle sahneyi meşgul ettiler.

Eski konsey üyelerinden, eski ESDEF Başkanı
ve şimdilerde 
Gelecek partisi Esenler İlçe Başkanı Mustafa Kaplan  “geçmişte bir başarısı olmayan bu konseyin bugün katılım sayısındaki azlığı gelecekte yine başarısızlıkla sonuçlanacağını gösteriyor” dedi ve konsey üyelerine bazı konularda itiraz eder gibi davrandı. Kaplan eleştirilerini yaparken gerekli yerlere de inceden göndermeler yaptı.
 
Bir başka itiraz ise CHP’li Nuray Andaç’tan geldi, Andaç daha konsey başkanı Ömer Çetinkaya kendini ve konseye önceden seçtiği hazır listesini okumaya başlar başlamaz, bu uyanık Ordulular Federasyon yöneticisi olan kızımız herşeyi anlamış olacak ki itiraz etti. İtiraz etti ama kendi partisinin yani CHP ilçe başkanının ortalarda olmadığını herhalde fark edemedi. Yanı işin aslı bir siyasi partinin üyesiysen önce kendi ilçe başkanının bu önemli toplantıda olmamasını keşke eleştirseydin. Sizleri bir yerlere partin taşırsa taşır ama senin ilçe başkanın kendi karısından başkasına alan açmaz.

Kent Konseyi Başkanı Ömer Çetinkaya, “Kent konseyi 2006 yılından beri uygulanan bir kuruldur. Bu kurulun özelliği, kentte dâhil söz söyleyebilecek herkesin çağırıldığı bir kuruldur. Siyasi parti kurum kuruluş temsilcileri, seçilmiş ve atanmışlar, STK’lar, sendikalar, kentte söz söyleyebilecek kim varsa genel kurulun üyesidir” dedi ama işin aslı AKP’li isen söz söyleyebilirsin. Eeee haklı başkan, ilçe başkanı olarak kent konseyine katılmazsan söz söyleme hakkın Sözcü gazetesinde olur.

Bizim anlattığımız kent konseyi bu değil, bu olamaz. Bu olan ise kendin çal kendin oyna bileşenidir. Her şeye rağmen böyle bir konsey Çetinkaya konseri olursa şaşırmayın…

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı