Kemer Mahallesinin Fatma Ninesi Hakka Yürüdü

Kemer Mahallesinin Fatma Ninesi Hakka Yürüdü

Esenler Atışalanı Kemer Mahallesinin (Güneş Mahallesinin) en eskilerinden ve mahallenin ilk yerleşenlerinden Yalçın ailesinin ulu çınarı Fatma Yalçınlar arkasında gözü yaşlı ailesini bıraktı ve hakka y&uum

Kemer mahallesinin İlk yerleşim yapılan evlerdeki genç kızların ablası, annesi olmuştu Fatma Yalçınlar. Sokağındaki ve çevresindekilerin hasta komşularının dertlerine deva olmuş. Hastası olan evlere komşuluk ilişkisi gereğinin ötesinde ziyaretlerini yapmayı gelenekselleştirmiş, çorba ve yemekler taşımış Fatma nine,  yıllarca tam bir Osmanlı kadını gibi herkese örnek bir yaşam sergilemişti. Ama acımasız hayat ona da acımadı ve dün sevenlerinden ebediyete ayrılarak hayata veda etti.
 
Bugün Esenler Atışalanı Güneş tepe camiinde kılınan ikindi namazından sonra son yolculuğuna uğurlanan Fatma Yalçınlar, Arnavutköyü Haraççı aile mezarlığında defnedildi. Fatma ninenin cenazesine, AKP Esenler belediye başkan yardımcısı Osman Gökçebaş, siyasi parti temsilcileri, eski ve yeni meclis üyeleri, mahalleliler,  Gebze’den gelen akrabalarının yanı sıra çok sayıda Fatma ninenin sevenleri katıldılar. Cenaze kalabalıktı, katılımcılar caminin avlusunu doldurdu.

Mahallenin sevilen ve sayılan Fatma ninesi Son istirahatgahı için gözlerini fani dünyaya ebediyen yummuştu. Ailenin üzüntüsü yanı sıra komşularının ve yakınlarının üzüntülerinin tarifi yoktu.


Bizde bu Annemize rahmet, kederli ailesine baş sağlığı dileriz.


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı