Kemer Mahallesi Muhtarına Halk TV'den Özür

Kemer Mahallesi Muhtarına Halk TV

Halk TV haber sunucusu İrfan Değirmenci, Esenler Kemer Mahallesi Muhtarı Rüstem Beyaz’dan özür diledi…

Esenler Kemer Mahallesinde geçtiğimiz günlerde çıkan yangın ve yangında ölen insanların haberi ulusal medyaya düşmüştü. Öyle ki İrfan Değirmenci Halk TV ana haberde yangının nedenlerini anlatırken, Esenler Kemer Mahallesi Muhtarını “anlamadan” önce suçlayarak eleştirdi, sonra özür diledi.

SUÇLULAR, ÖLÜMLERE NEDEN OLAN İDARECİLER
 Halk TV ana haber sunucusu İrfan Değirmenci, Esenler Kemer Mahallesi Muhtarına yaptığı eleştirinin yanlışlığını anlayarak özür diledi. Aslında Değirmencinin de Kemer Mahallesi Muhtarı Rüstem Beyazın televizyonlara yaptığı açıklamanın her ne kadar “ironi” olsa da, Muhtarın konuşması Esenler gerçeğini anlatıyordu.
Yani Esenler halkının yoksulluk içinde olduğunu, bu yoksulluk çaresizlik ölenlerin suçlu, yönetenlerin haklığını hep getirmiştir. Kemer mahallesinde ki yangın ve can kayıpları, o çaresizlik, yoksulluk hijyen olmayan, sağlıksız, rutubetli ve insanların yaşaması sakıncalı Bodrum katlarda yaşamasının mecburiyetini gözler önüne sermiştir.

Esasen suçlular, ölümlere neden olanlar Esenleri yönetenlerdir, o yaşanmaz yerlere ruhsat veren belediyelerdir, halkı yoksulluğa mahkum eden yönetenlerdir. Ama Muhtarlarımız mahalle baskısı, iktidar baskısı ve korkusundan bu kadar net konuşamadıklarından elbette doğruları savunanlar bile söylenenleri yanlış anlarlar. Yönetenler kadar yönetmek isteyen muhalefet partilerinin yöneticileri de suçlular, onların bu konularda bir projeleri olmadığı gibi eleştiri yapmaya yürekleri de yetmiyor.

Yanlışından dönerek gerçeklerin savunucusu Halk TV haber sunucusu İrfan Değirmencinin özür dilemesi çok anlamlıydı.


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli