Kemal Okuyan: Ülkenin zenginlikleri bir avuç insanın elinde

Kemal Okuyan: Ülkenin zenginlikleri bir avuç insanın elinde

TKP'nin Sincan’da milletvekili adaylarını belirlemek için gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Okuyan 'TKP önümüzdeki dönem bu kavgayı büyütmeye devam edecek. Sosyalizmi örgütlemeye devam e

ürkiye Komünist Partisi (TKP) yaklaşmakta olan parlamento seçimlerinde milletvekili adaylarını tüm Türkiye’ye yayılmış olan örgütlerinde belirlemeye başlamıştı. "Halk eşitlik ve özgürlük için temsilcilerini seçmeye devam ediyor" diyen TKP, Ankara Sincan’da milletvekili adaylığı toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantıda, TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, TKP Merkez Konseyi üyesi Ali Ufuk Arıkan ve TKP milletvekili aday adayları konuşmalar yaptı. Sinevizyon gösterimlerinin de yapıldığı toplantı, Grup Umut’un müzik dinletisiyle son buldu.

'Meselenin özü bu, sömürü’

Yaşadığımız her olumsuzluğun tek kaynağı olduğuna işaret eden TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan "Biz emekçi halkı temsil ediyorum diyen insanları çoğaltmak istiyoruz. Buna ikna olan herkesin bu toplantıdan çıktıktan sonra birilerinin elini tutması gerek. Daha fazla kişiye ulaşmamız gerekiyor. TKP önümüzdeki dönem bu kavgayı büyütmeye devam edecek. Sosyalizmi örgütlemeye devam edecek. Bu düzene kafa tutulmayan tek bir yer bırakmayacağız!” dedi.

Okuyan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Meselenin kaynağında yatan şey: Türkiye’nin en zengin yüzde 10’u gelirimizin yüzde 50’sine el koyuyor. Arkadaşlar meselenin özü bu. İşte her gün canımızı sıkan olayların temelinde bu var. Bu adaletsizlik nereden geliyor? Çünkü Türkiye’de ülkenin zenginlikleri bir avuç insanın elinde.

Başka bir örnek, hepimiz 3 aydır perişan durumdayız. Elektrik ve doğalgaz zamları. EnerjiSA’nın net kârı 2.8 milyar geçtiğimiz sene. Sevgili arkadaşlar, meselemiz bu eşitsizliği yaratan sistem. 
 



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli