Kazım Karabekir İlkokulu'dan anlamlı proje

Kazım Karabekir İlkokulu

Esenler kazım Karabekir ilkokulu son yıllarda geliştirdiği projelerle adından sıkça söz ettirerek Esenler milli eğitim camiasının başarılı okullarından biri haline geldi. Yapılan bu başarılı çalışmalar mili eğitim m&

Erasmus+okullar arası değişim ortaklıkları kapsamında Esenler Kazım Karabekir İlkokulu tarafında yazılan 218 teklif yılında kabul edilen, 2018-2020 yılları arasında koordinatörlüğü yapılacak olan 2018-1-TR01-KA229-058798_1 numaralı 1 “Learning Through Creative Drama” Yaratıcı drama yoluyla öğrenme” konulu projenin 3. Hareketlilik toplantısı, 9-16 Kasım 2019 tarihleri arasında Bulgaristan’ın Sofya kentinde 107 Khan krum ilkokul’unda gerçekleştirildi. Toplantıya Esenler Kazım Karabekir İlkokulu 5 öğrenci ve 6 öğretmen ile katılım sağlandı.


Haber/ Serkan Basut
Projenin bu 3. Hareketliliğinde Türkiye, Portekiz ve Romanya’da toplamda 21 öğretmen ve 20 öğrenci katılımıyla “Learning Through Creative Drama “projesi kapsamında drama materyalleri oluşturulmuş, beden dili ile ilgili etkinlikler yapılmıştır. Ayrıca Bulgaristan’daki okullarda dramanın derslerde yöntem ve teknik olarak nasıl kulloanıldığı ile ilgili bilgiler edinilip kültürler arası etkileşim sağlanmış. Proje koordinatörü İbrahim Yazgan tarafından proje değerlendirme toplantıları yapılıp gelecek aylardaki etkinlikler hakkında ortak olan okullara kapsamlı bilgiler verilmiştir.


Aras Öğretmen ve Öğrencilere Teşekkür etti
Esenler ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras okullarda yapılan bu çalışmalardan ve eğitime destek amaçlı hazırlanan bu projelerden memnun olduğunu dile getirdi.
M. Nurettin Aras “Esenlerde okularımızın yaptığı bu çalışmalar bizlerin gurur kaynağı oluyor diğer okullarımızın da kazım Karabekir ilkokulu gibi başarılı çalışmalar bekliyorum. Esenlerler’deki okullarda bulunan okul müdürlerimize, öğretmen ve öğrencilerimize gösterdikleri özveri çalışmalardan dolayı kendilerini tebrik eder başarılarının devamını diliyorum diye konuştu.



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı