Kaynayan Kazan Komşunun

Kaynayan Kazan Komşunun

Erbil, Kerkük, Suriye hattı ve çok uluslu şirketlerin iştahını kabartan ve ABD yi heyecanlandıran yer. Kavganın tam ortasındayız, bazen dost bazen düşman oluyoruz, hemde yıllarca kardeşim dediklerimize,

Kaynayan Kazan Komşunun

Erbil, Kerkük, Suriye hattı ve çok uluslu şirketlerin iştahını kabartan ve ABD yi heyecanlandıran yer. Kavganın tam ortasındayız, bazen dost bazen düşman oluyoruz, hemde yıllarca kardeşim dediklerimize, Aslında komşu ülkelerin halkları kardeştir, kardeşliğimize gölge düşürenler ise birilerinin talimatlarına uyan politikacılardır, nemalanan ise ABD ve Emperyalist ülkelerdir.

Sömürenin az sömürülenin yığınlarca olduğu Dünyamızda, kazan kaldıranı görmedik. Kazanlar kaynamaya devam ediyor.

Emperyallerin veABD’nin işi, ihale vereceği Taşeronları, enayileri her zaman olduğu gibi hazır. Bunları insanlık Tarihi kara birer leke olarak sayfalarına elbette yazacaklardır.


Yıllarca Barzani ile hem biz hemde Iraklılar kavga yaptı. Ama üç gün öncesine katar düşman sonra dost ilan ettiğimiz Barzani ile Irak’ın kuzeyinde siyasiler ülkeden uzaklarda bizim bilmediğimiz bir şeyler konuştular. Birileri konuşurken Türk halkının kafasında soru işaretleri şimşek gibi çaktı, acaba bizim haberimiz yokken Irak’ın kuzeyinde bir devlet mi kuruldu diye.

Mavi Marmara gemisinde cinayet işlendi Başbakan bu olaya çok sinirlendi ”van munite dedi özür dilenmesini istedi, İsrail ise bizim en büyük düşmanımızdır” dedi. Peki, Malatya Kürecikte füze rampaları radarlar kuruldu, bu nasıl düşmanlıkmış ki İsrail ve ABD bu radarlarla korunacak hemde yıllarca kardeş dediklerimize karşı. Yahu! kardeşim bizi ahmak mı zannediyorsunuz.

Yine Başbakan diyor ben büyük orta doğu projesinin eş başkanıyım, kimse inkâr edemez sağır sultan bile duydu. Ozaman hep beraber bağıralım ey büyük Ortadoğu eş başkanı seni başkan tayin edenlere, dost ilan edenlere neden demiyorsun PKK terörünü bitir. Yoksa bu akan kandan dökülen gözyaşından bir beklendiniz mi var?

ABD isterse PKK üç günde biter, başbakanın kendi iradesi ile hareket edemediği açıkça ortada. Birgün Esad’ı desteklerken bir anda muhalif kanadın dostu oluyor, E… ABD diyor ki Mısırsız düşman Suriyesiz barış olmaz, anlayabilene bravo.

Başbakan! Ankara ne ise Şam’da Halep’te odur, demokrasi bu başkalarının iç işlerine karışana isim bulmakta kamuoyunun görevi olsa gerek.

Başbakan ABD ye güvenerek herkese kafa tutuyor, dış işleri ise hesap kitap yapmasını bilmiyor, Türk ulusunu savaşa sokmak için ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorlar. Suriye’nin arkasındaki Iranı, Rusya’yı ve Çini hesaba katmamak dış dünyayı bilmemenin, dersine iyi çalışmamanın sonucudur her halde.

Orta doğuda toplantı yapılıyor, aracılar ortaya çıkıyor bir şeyler söylüyor dış işleri de seyrediyor, bizde gelişmeleri gazetelerden okuyoruz. Dış politika görüntüsü bu halde.

Muhalefet Esat karşıtı olsaydı inanın bu iktidar Esat taraftarı olacaktı. İnatlaşma hat safhada AKP alışmış hayali haritalar çizmeye vaz geçirmek çok zor. Ülkenin çıkar, menfaati düşünülmüyor, ama ABD ve İsrail için bunu söylemek yanlış olur.
Ramazan ayı boyunca bombalar yağdı insanlar öldü, vahşet yaşandı, vicdanı olup ta sızlamayanların bu kutsal ayda vay ki haline vay.

Bari bu bayramda Suriye’nin iç işlerine karışmayın. Çocuklar yetim kalmasın insanlar ölmesin, sebep olanların tır filoları günahlarını çekemeyeceğini ben değil kutsal kitap söylüyor. Birçok ulusu yok eden halkına kötü kader olanlara artık dur demeliyiz, hemde iş işten geçmeden, bu halk Suriye ile uğraşan politikacılarımıza kaçırılan kaymakam, polis ve askerleri kurtarın diye bağıracağı günü, isyan ederek feveran etmesini, hatta oy vermeyecekleri günü vallahi ben sabırsızlıkla bekliyorum.

Kurtarılmayı bekleyenler kurtulacağı günü nasıl sabırsızlıkla bekliyorsa, bende Devletimizi yönetenlerin komşularımızla uğraşmak yerine ülke meseleleri ile uğraşmasını bekleyeceğim.

Mısır, Surye. Libya, Arakan aşar sizi beyler AŞAR .....


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli