Kaymakçı: Karşı devrim mi yapmak istiyorlar'

Kaymakçı: Karşı devrim mi yapmak istiyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Esenler’e gelen Suriyeli mültecilere Arapça eğitimi vermek için Esenler’deki 3 ayrı okulda sınıflar açıldı. Bunla ilgili okullara Arapça tabelalar bil

Kaymakçı: “Karşı devrim mi yapmak istiyorlar”
 
Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Esenler’e gelen Suriyeli mültecilere Arapça eğitimi vermek için Esenler’deki 3 ayrı okulda sınıflar açıldı. Bunla ilgili okullara Arapça tabelalar bile asıldı.


 
Okullara Arapça tabelalar asılmasına tepki gösteren CHP Eski İlçe Başkanı Adanan Kaymakçı, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların duvarlarına Arapça tabelalar asıp, bu okullarda Arapça eğitim vermek Atatürk’ün en kapsamlı devrimi olan harf devrimine ve Cumhuriyet’imizin değerlerine yapılan bir saldırıdır.” Dedi.
 
Esenler Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Atışalanı’ndaki Esenler Mesleki Eğitim Merkezi’ne giderek okul müdürüyle bir görüşme yaptıklarını belirten Eski İlçe Başkanı Kaymakçı açıklamalarına şu şekilde devam etti;



“Okul Müdüründen bilgi almak için Belediye Meclis Üyemiz Sayın Kemal Şahin Bey ile birlikte Halk Eğitime bağlı Atışalanı’ndaki okula gittik. Ama maalesef kendimizi tanıtmamıza rağmen okul müdürü bizimle tokalaşmadı bile. Çağdaş demokraside böyle bir şey olur mu? Bizim medeniyetimizde bir düşmanın misafir olarak geldiyse ayağa kalkar ona yer gösterir ve misafirperverlik örneği sunarsın. Ama biz okula girdik bırakın elimizi sıkmayı Okul Müdürü bizimle konuşurken bile suratını çevirdi. Her sorduğumuz soruya ben bilmem Kaymakamım bilir. Kaymakam Bey’in olur yazısıyla biz bu okulu açtık, gidin kendisine sorun dedi.
 
Şimdi Ulu Önder Mustafa kemal Atatürk Cumhuriyeti kurarken Osmanlıca, Arapça ve Farsça kelimeleri kaldırarak yeni bir harf devrimi yapmıştır. Ve ilk Başöğretmen de Ulu Önder Atatürk’ün bizzat kendisi olmuştur. Atatürk  Cumhuriyetinizi kollamak ve yaşatmak için bizlere emanet etmiştir. Açıkça söylemek istiyorum biz kesinlikle iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyelilerin eğitim almasına karşı değiliz.cünkü tüm kötülüklerin cehaletden oldugunu, iyliklerinde egitimden geçtigini biliyoruz. Süriyelilerin'de insanca yaşamaya hakları vardır ve biz buna saygı gösterdigimiz gibi gerekli kolaylıgıda saglamk görevimizdir.  Ancak  Türkiye Cumhuriyeti’nin okullarında çagdaş egitimden başka bir egitim olmaz. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların duvarlarına Arapça tabelalar asıp bu okullarda eğitim vermek dogru degildir. Bu yapılan Atatürk’ün devrimine karşı bir devrim girişimidir. Bu yapılanlarla Atatürk’ün devrimlerine karşı bir devrim mi yapmak istiyorlar? Cumhuriyet’in değerleriyle oynanmasına asla izin vermeyeceğiz.
 
Suriyelilere egitim vermek istiyorsalar STK’lar ve devletin ilgili kurumlarının göstereceği özel bir yerde vermelidirler.  Kendi okullarımızdaki sınıf mevcutlarımız 60-70’e dayanmışken,  Suriyeli kardeşlerimize Milli Eğitime bağlı okullarda değil, özel yerlerde eğitim verilmelidir. Son olarak açıkça söylemek istiyorum yanlış olduğunu düşündüğümüz bu durumun biran önce düzeltilmesi içinde gerekli mercilere müracaatlarımızı yapacağız”  
 



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı