Kaymakçı CHP'li Meclis Üyelerini Tebrik Etti

Kaymakçı CHP

CHP Esenler Eski İlçe Başkanı Adnan Kaymakçı, ”Belediye Meclisi zamanında toplanır. Yeterli sayı varsa Başkanlık Divanı yoklama yaptırır ve toplantıyı açar" dedi.

Kaymakçı CHP’li Meclis Üyelerini Tebrik Etti
 
CHP Esenler Eski İlçe Başkanı Adnan Kaymakçı, ”Belediye Meclisi zamanında toplanır. Yeterli sayı varsa Başkanlık Divanı yoklama yaptırır ve toplantıyı açar. Ancak Esenler Meclisi daha öncede alışkanlık haline getirdiği bir durumu, bu sefer CHP’li Meclis üyeleri protesto ederek demokratik haklarını kullanmışlardır." dedi.
 
Kaymakçı, “Ben bugün Meclis oturumuna katılmadan önce CHP gurup odasında Meclis Üyesi arkadaşlarımı ziyaret ettim. Hafta başı yapmış oldukları protesto’nun haklı bir talepleri olduğunu söyledim. Zaten kendileri demokratik hakları olan bir eylem yapmışlar. Haklıdırlar kendilerini bu konuda destekliyorum.

"İlçe başkanlarını ve sivil toplum örgütlerini sesi neden çıkmıyor"
Gönül isterdi ki CHP’li Meclis Üyelerinin vermiş oldukları mücadeleye tüm muhalefet siyasi parti ilçe başkanları destek olsunlar. Yanlarında yer alsınlar. Yerel basından gelişmeleri takip ediyorum. Esenler'de birçok yanlış uygulama yapılmaktadır. CHP’li üç Meclis Üyesi arkadaşımız verdikleri önergelerle bu yanlışların üstüne gitmektedirler. Yapılan bu yağmaya dur diye bilmek için hukuki yollara başvurmaktadırlar. Bu meseleler yalnız üç tane meclis üyesini değil. Tüm siyasi ilçe başkanlarını ve sivil toplum örgütlerini ilgilendirdiği halde, seslerinin çıkmaması doğru değildir.  Ancak Mecliste gördüğüm bu arkadaşların bırakın Muhalefet partisini kendi ilçe başkanları bile yanlarında değil. Hâlbuki İlçe Başkanı aynı zamanda gurup başkanıdır. Meclisi takip etmeli ve buradaki gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmalıdır. İlçe Başkanı seçilmişsen kimseye küskün veya dargın olamazsın. Küskün olan kim varsa onları barıştırmak görevindir. Çünkü bizim hedefimiz önce halkımızın çıkarlarını korumak onların menfaatleri doğrultusunda hedefler koyarak partimizi iktidar yapmaktır.

Alevi yurttaşlarımızın sesleri oldular
Ben bugün Meclis'e geldim. Arkadaşlarımın yapmış oldukları çalışmaları yakından inceledim. Kendilerinin hiçbir kompleksinin olmadığını gözlemledim. Yalnız CHP’nin değil Esenler halkının ve Meclis'te olmayanların temsilcileri olduklarını gördüm. Meclis oturumu sırasında samimi duygularla inanç özgürlüğü hakkında sözlü önergede bulunan Meclis Üyemin konuşması anlamlıydı. Cem Evleri'nin AİHM tarafından ibadethane sayılmasını dile getirerek 'Gelin hep birlikte buradaki hak mahrumiyetini ortadan kaldıralım. Cem Evleri'nin ibadethane sayılması konusunda karar alalım' söylemleri demokratik bir talep idi. Yıllarca mağdur edilen inançlarını özgürce yapamayan Alevi yurttaşlarımızın seslerini dile getirmekti. Ancak AKP’li Gurup Sözcüsü olan Meclis Üyesi böyle bir haklı talebi provoke ederek, başka yollara çekmesi ise meclise yakışmadı. Hâlbuki iktidar partisinin meclise gelen böyle bir talebe daha sıcak bakarak çözülmesi konusunda ne gerekiyorsa yapacağız demesi gerekirdi. CHP’li Meclis üyesinin bu önergesine en başta kendisi destek olmalı ve teşekkür etmeli idi”  dedi.
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli