Tarih: 13.06.2015 10:28

Kaymakamlıktan yapılan yardımlar

Facebook Twitter Linked-in

Kaymakamlıktan yapılan yardımlar

Esenler Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Esenler’de kimlere nasıl ve ne kadar yardım ettiklerini tek tek açıklamaya başladı.

İşte o yardımlar;

1-)Havaalanı Mahallesinde ikame eden ve Tokat / Reşadiye nüfusuna kayıtlı M.G, 15 yıl önce böbrek nakli olduğu ancak böbrek uyuşmadığı için 15 yıldır diyalize girdiğini, kısa süre içerisinde kalbine stent takılması gerektiğini ancak bunun için 2.500,00 TL. gerektiğini ve bunu ödemeye durumlarının olmadığı belirterek Vakfımıza müracaat etmiştir.

Vakfımızın yaptığı incelemede; M.G’nin annesi ile birlikte ikamet ettiği, 15 yıldır böbrek hastası olduğu için diyalize bağlandığı ve bu sebeple de çalışamadığı, ailenin durumlarının iyi olmadığı ayrıca adı geçene kısa süre içerisinde kalbine stent takılması gerektiği tespit edilerek vatandaşımıza gerekli olan 2.500,00 TL. nakdi yardım yapılmasına karar verilmiştir.   

2-)İlçemiz Havaalanı Mahallesinde ikamet eden ve Tokat / Turhal nüfusuna kayıtlı E.Ç; Vakfımıza müracaat ederek tekstil işçisi olduğunu ancak 2 aydır işsiz olduğu ve durumlarının iyi olmadığını, 6 yaşındaki kızı A.Ç’nin kulaklarında duyma sorunu olduğu ve özel bir işitme cihazı sayesinde duyabileceğini, 5.000,00 TL. değerindeki bu cihazın 2.500,00 TL. olan kısmını Esenler Belediyesinden temin ettiklerini geri kalanının Vakfımız tarafından karşılanmasını talep etmiştir.

 Vakfımızca yapılan incelemede; tekstil işçisi olan E.Ç’nin 2 aydır işsiz olduğu, eşinin ise ev hanımı olduğu küçük çocukları olduğu için çalışamadığı, 2 çocuklarının olduğu, 6 yaşındaki kızları A.Ç’nin işitme problemi olduğu ve özel bir cihaz sayesinde duyabileceği, ailenin söz konusu cihazın 2.500,00 TL. olan kısmını Esenler Belediyesinden temin ettiği tespit edilmiş olup, minik A.Ç’nin duyabilmesi ve eğitimine devam edebilmesi için Vakfımızca cihaz için gerekli olan 2.500,00 TL. nakdi yardımın yapılmasına karar verilmiştir.  

3-)Davutpaşa Mahallesinde ikamet eden ve Şanlıurfa / Karaköprü nüfusuna kayıtlı Z.Ç; annesinin 4 yıl önce vefat ettiğini, babasının ise 2 aydır kayıp olduğu ve kendisinden haber alamadıklarını, kardeşleri ile beraber kirada yaşadıklarını, kendisinin öğrenci olduğunu ve 2 kardeşinin daha okuduğunu ve geçinmekte zorlandıklarını belirtmiştir.

Vakfımızın yaptığını inceleme sonucu; kardeşlerin annesinin 4 yıl önce vefat ettiği, babalarının da 2 ay kadardır kayıp olduğu ve kendisinden herhangi bir haber alınamadığı, Z.Ç’nin hemşirelik 2. Sınıf öğrencisi olduğu, 2 kardeşinin daha okuduğu, sadece bir kardeşinin çalıştığı ve 800,00 TL. aylık aldığı, evlerinin kira olduğu ve 565,00 TL. kira ödedikleri, 2 aylık kiralarını ödeyemedikleri ayrıca elektrik ve su faturalarını da ödeyemedikleri tespit edilmiş olup zor durumda olan bu kardeşlere Vakfımız sahip çıkarak 1.500,00 TL. nakdi yardım yapma kararı almıştır. 

4-)İlçemiz Ninehatun Mahallesinde ikamet eden ve Diyarbakır / Silvan nüfusuna kayıtlı H.Y; Vakfımıza müracaat ederek siroz hastası kızına karaciğerinden parça verdiğini ve 3 ay süreyle çalışamayacağını, durumlarının iyi olmadığını bu sebeple maddi yardıma ihtiyacı olduğunu belirtmiştir.

Vakfımızca yapılan incelemede; ailenin 4 kişi yaşadığı, evlerinin kira olduğu ve evin kirasını veremedikleri, H.Y’nin siroz hastası kızına karaciğerinden parça verdiği ve 3 ay süreyle çalışamayacağı doktor raporu ile de tespit edilmiş olup mağdur durumda olan bu ailemize Vakfımızca 3 ay süreyle her ay 750,00 TL. nakdi yardım yapılmasına karar verilmiştir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —