Kaymakamlıktan 8 bin TL'lik yardım

Kaymakamlıktan 8 bin TL

Esenler Kaymakamlığı Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın ihtiyaç sahiplerine yaptığı yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. İngilizce öğrenimini tamamlamak için ABD’ye gitmek isteyen bir öğrenci ile m


Yapılan yardımlarla ilgili Esenler Kaymakamlığından kamuoyuna yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Vakfımızdan öğrencimize destek

İlçemiz Menderes Mahallesi’nde ikamet eden ve İstanbul Üniversitesi-Endüstri Mühendisliği 4. Sınıf Öğrencisi vatandaşımız, Kaymakamlığımıza müracaat ederek maddi durumunun iyi olmadığını beyan ederek ABD’deki İngilizce eğitimi için maddi yardım talebinde bulunmuştur.
Vakfımızca yapılan incelemede; adı geçenin ikametlerinde 2 kişi yaşadıkları öğrencimizin babası ve annesi ayrı olduğu ve maddi durumunun iyi olmadığı tespit edilmiş olup, öğrencimize ABD’deki İngilizce eğitiminin için Vakfımızın Mütevelli Heyeti kararı ile 4.000 TL nakdi yardım yapılmıştır. Öğrencimize öğrenim hayatında başarılar dileriz.

Memleketine dönmesi sağlandı

İlçemiz Namık Kemal Mahallesinde ikamet eden M.K; maddi durumunun iyi olmadığını, kendisinin hasta olduğunu, İstanbul’da geçinemediğini ve memleketine dönmek için yardıma ihtiyacı olduğunu, hem memleketine dönmesi durumunda evliliğini de kurtarabileceğini beyan ederek Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmiştir.
Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yapılan incelemede; M.K’nin küçük kızı ile birlikte 500,00 TL. kira ile ikamet ettiği, eşinden ayrı olduğu, 2 okuyan çocuğunun ise annesi ile memleketinde yaşadığı, M.K’nin iltihaplı romatizma hastası olduğu ve kontrol altında tedavi gördüğü, sabit bir işinin olmadığı ve serbest çalıştığı, İstanbul’da geçinmekte zorlandığı ve ödeyemediği faturalarının bulunduğu tespit edilmiştir.
Vakfımızca yapılan bu tespitler sonucunda zor durumda olan vatandaşımıza evini memleketine taşıması amacıyla 4.000.-TL nakdi yardım yapılmıştır.
 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli