Kaymakamlık emekli ediyor

Kaymakamlık emekli ediyor

Esenler Kaymakamlığı maddi durumu iyi olmayan ve evinde hasta olan herkesin prim borçlarını yatırarak, emekli olmalarını sağlıyor. Eğer sizde hastaysanız, çalışamaz durumdaysanız ve maddi durumunuzda iyi değilse hemen Esenler

Kaymakamlık emekli ediyor
 
Esenler Kaymakamlığı maddi durumu iyi olmayan ve evinde hasta olan herkesin prim borçlarını yatırarak, emekli olmalarını sağlıyor. Eğer sizde hastaysanız, çalışamaz durumdaysanız ve maddi durumunuzda iyi değilse hemen Esenler Kaymakamlığı’na müracaat edin.
 
En son Nine Hatun Mahallesi’nde oturan ve Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Y.P.’nin Bağ-kur’dan emekli olabilmesi için 7.000,00 TL. Bağ-kur prim borcu Esenler Kaymakamlığınca ödenerek, emekli olması sağlandı.
 
Esenler Kaymakamlığı’nın resmi internet sayfası www.esenler.gov.tradresinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
  
 
“İlçemiz Ninehatun Mahallesinde ikamet eden Diyarbakır nüfusuna kayıtlı Y. P, Bağ-kur’dan emekli olabilmesi için gerekli şartları taşıdığı ancak 7.000,00 TL. Bağ-kur prim borcu olduğu için emekli olamadığını, bu borcu ödeyecek durumu olmadığını belirterek Kaymakamlığımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına müracaat etmiştir.
 
Vakfımızca yapılan inceleme; Y.P’nin böbreklerinden rahatsız olduğu ve raporlu olarak çalışamadığı, bir oğlunun psikolojik rahatsızlığının olduğu, eşinin ise ev hanımı olduğu, ayrıca evde yaşlı ve bakıma muhtaç yatalak annesine baktıkları, oturdukları evin de kira olduğu anlaşılarak yardıma muhtaç bir aile oldukları tespit edilmiştir.
Yapılan bu tespitler sonucu, prim borcunu ve emekli olabileceğini belgeleyen Y.P’nin 7.000,00 TL. olan Bağ-kur prim borcu Kaymakamlığımızca Sosyal Güvenlik Kurumunun hesabına yatırılarak kişinin emekli olması sağlanmıştır.”
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli