Kaya ve Kılıç'tan Anlamlı 1 Mayıs Mesajı

Kaya ve Kılıç

Esenlerin Siyasi duayenlerinden Cemal Kaya ve Yüksel Kılıç, Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ve o hedefe üreterek ve &cced

Esenler CHP eski ilçe başkanı ve İstanbul Milletvekili aday adaylarından Cemal Kaya, “Bizler, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışla ve sosyal demokrat düşüncemizle işçi ve emekçi kardeşlerimizin her zaman yanında yer aldık” diyerek açıklamada bulundu.
 
Kaya, “Tüm dünyada birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan, işçilerin ve emekçilerin barışçıl ve demokratik yollarla hak arayışlarının simgesi olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü aynı safta yer tuttuk. Emekçilerimizin bu anlamlı gününde Bakırköy 1 Mayıs miting alanında olmanın gururunu yaşıyoruz. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününün, çalışanların sorunlarının ifade edilmesine ve çözüm yollarının bulunmasına katkı sunmasını diliyorum. Alın terini ortaya koyarak üreten, ürettikleriyle ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayan işçi ve emekçi kardeşlerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” dedi.


CHP Eski meclis üyesi ve sol kanat üyesi Yüksel Kılıç, “En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır. 1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş en önemli gündür. İşçi ve emekçi vatandaşlarımız kendisi ve ailesinin geçimi için, helalından iş, helalından aş diyor. Yönetenler ise talan ve yalanla bir sömürü düzeni kurmuşlar. Bugün emek güçleri böyle gelmiş böyle gitmez diyorlar ve demokratik yollarla faşizme geçit yok, sömürüye son diye 1 Mayıs alanında haykırıyorlar. Emekçilerimiz ülkemizin de gelişimine en önemli katkıyı sağlayan birer kahramandır.
 
“BU DÜZENE BAŞ KALDIRIŞ İMAMOĞLU İLE BAŞLADI”
Kılıç,Bugün bu alandan verilen mesajlar demokratik ve haklı olduğu kadar anlayana göre anlamlıydı. Emekçiler “ücretlerimizi alın terimiz kurumadan ödeyiniz' öğrenciler “parasız, eşit, çağdaş eğitim” diye haykırdılar. Yoksullaşan halkımız “ ülkemizi soyamayacaksınız, fabrikalar, tarlalar bizimdir” Kadınlar, “şiddete maruz kalmak istemiyoruz. Mutfaktaki yangın sönsün” alandaki emek kesimlerinin tamamı, “savaşa hayır, barış istiyoruz” sloganları ile faşizme geçit yok diye haykırdılar, iktidara en anlamlı mesajı verdiler. Tabii ki ülkeyi bu duruma getirenler anladıysalar. Yani toplumun her kesimi iktidarın faşist baskısına dur demek için, yeter demek için Bakırköy’de, bu alanda el ele verdi.
 
Kılıç, “ siyasi ve sosyal yaşamımda fedakarca emek harcayan çalışanlarımızın, ezilen halkımızın yanında oldum, olmaya da devam edeceğim. Emeklerinden ve alın terlerinden başka sermayeleri olmayan, ülkemizin büyümesinde ve kalkınmasında önemli rol oynayan çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününü kutluyorum. Bu düzene baş kaldırış İmamoğlu ile başladı, bizler emek güçleri olarak bu daha başlangıç mücadeleye devam” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı