Kaya: Yaşasın Cumhuriyetimiz, Yaşasın Özgürlük

Kaya: Yaşasın Cumhuriyetimiz, Yaşasın Özgürlük

CHP Esenler eski ilce başkanı ve Milletvekili adayı Cemal Kaya,”23 Nisan’ın yerine Kutlu Doğum Haftası, 19 Mayıs yerine Türkçe Olimpiyatları. Unutmayın, unutulmasın… Cumhuriyet herkese armağan edilmiş, herkesin o

Kaya: Yaşasın Cumhuriyetimiz, Yaşasın Özgürlük

CHP Esenler eski ilce başkanı ve Milletvekili adayı Cemal Kaya,”23 Nisan’ın yerine Kutlu Doğum Haftası, 19 Mayıs yerine Türkçe Olimpiyatları. Unutmayın, unutulmasın… Cumhuriyet herkese armağan edilmiş, herkesin ortak tarihi değeridir. 23 Nisan Kurtuluş Savaş'ında şehit düşen binlerce askerin çocuklarına armağan edilen ve egemenliğin halka verildiği gündür” dedi.
 
Gün bugündür, bizim halk olarak her zamankinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Bakınız zor günlerden geçiyoruz, bu zorlukları birlikte aşacağız. Bizler cumhuriyeti kuran partinin neferleriyiz, bizim ülkemize ve halkımıza karşı sorumluluğumuzun var. CHP öncelikle devrimci geçmişine sahip çıkmalıdır. Öncelikle kendisi olmalıdır. Atatürk’ün “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler ülkesi olamaz” sözleri ortada iken, oy kaygısı ile birilerinin cemaatlere, Tarikatlara yanaşılması, yine birilerinin oy uğruna cumhuriyetimizin değerlerine, milli bayramların kutlanmasına yasaklar getirmesine sesiz kalamayız. CHP’nin gerçek kimliği devrimciliktir, altı oktur.
 
23 Nisan’ın yerine Kutlu Doğum Haftası
23 Nisan Kutlama törenlerini ikiye ayırtılar. Yaslı bir kutlama yapıyoruz, üzgünüm ve tepkiliyim. Bugün burada 23 Nisan törenlerinin kutlamasını yapıyoruz ve katılımın az olması moralimizi bozmamıza neden olmamalı. CHP örgütleri dimdik ayakta, her ilçede kutlamalar yapıyoruz. Korkmuyoruz, hiçbir baskıya boyun eğmeden tüm milli bayramlarımızı kutladığımız gibi, 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramımızı da anlamına uygun bir şekilde kutluyoruz. 23 Nisan’ın yerine Kutlu Doğum Haftası, 19 Mayıs yerine Türkçe Olimpiyatları. Unutmayın, unutulmasın… Cumhuriyet herkese armağan edilmiş, herkesin ortak tarihi değeridir. 23 Nisan Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen binlerce askerin çocuklarına armağan edilen ve egemenliğin halka verildiği en anlamlı bir gündür. Biz 23 Nisanı daha coşkulu ve günün anlamına göre kutlanmasını isterdik. İktidarı ile muhalefetiyle, STK’ları ile tüm yurttaşlarımızın el ele vererek bugünü kutlaması her yurttaşımızın görevidir.   

“Cumhuriyeti Biz Kurduk Biz Yaşatacağız”
Geldiğimiz nokta üzücü, cumhuriyetimiz yasta. Cumhuriyetimizin nimetlerinden yararlananlar, bu alanda olmalıydılar ve bu anlamlı güne sahip çıkarak kutlamaları vazifeleri olduğunu bilmeleri gerekirdi. Sahip çıkmıyorsalar CHP olarak biz varız “cumhuriyeti biz kurduk biz yaşatacağız” CHP’nin yürekli yöneticileri ve örgütleri yaşadıkça cumhuriyetimiz yaşayacaktır. “Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir”  diyorum vetüm halkımızın 23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramını en samimi duygularımla kutluyorum. Yaşasın 23 Nisan, yaşasın cumhuriyetimiz, yaşasın özgürlük.” 





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı