Kaya: Cumhuriyetin Meşalesi Sönmeyecektir

Kaya: Cumhuriyetin Meşalesi Sönmeyecektir

29 Ekim Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Esenler’de de düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalara halkın katılımı yoğun oldu.

Esenler 29 Ekim Cumhuriyetin Kuruluşunun 96. Yıldönümü, cumhuriyet sevdalılarının meşaleli yürüyüşüyle, “M. Kemal’in Askerleriyiz,- Yaşasın Cumhuriyet- Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları ile ve muhteşem bir etkinlikle ile kutladılar.
 
Esenler Davutpaşa caddesinden başlayan meşaleli kutlama yürüyüşü Cumhuriyet Meydanına kadar devam etti. Yürüyüşe Oruçreis ve Turgutreis mahallesinden örgütlü bir kitlenin katılım sağlamasıyla 29 Ekim Cumhuriyetin Kuruluşunun 96.yıl dönümü Esenler’de muhteşem kutlandı…
 
CHP VAR OLDUKÇA CUMHURİYETİMİZ İLELEBET YAŞAYACAKTIR”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı CHP Esenler eski ilçe başkanı, aynı zamanda CHP kurultay delegesi olan Cemal Kaya yaptı...
Kaya, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 96. yılını kutlamanın gururu ve coşkusu içindeyiz. Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyorum.
 
Kaya, Bizlere emanet etilen bu bayrağı, bizi biz yapan yüksek değerlerimizi, daha gür bir sesle yüceltecek, vatanımızın ve milletimizin asla bölünmeyeceğini, parçalanmayacağını ve Cumhuriyetimizi yıkmaya kimsenin güç yetiremeyeceğini tek yürek olarak tüm dünyaya Esenler’den haykıran CHP kitlesine teşekkür ediyorum. CHP var oldukça, bu gençlik var oldukça cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır. Bu birlikteliğimiz var oldukça Cumhuriyetin Meşalesi Sönmeyecektir, laik- demokratik cumhuriyetimizi kimseler yıkamayacak. Yaşasın cumhuriyetimiz, yaşasın birlik ve beraberliğimiz ” ifadelerinde bulundu.


 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli