Kaya, CHP Esenler'de İyi Temsil Edilemediği İçin Adayım

Kaya, CHP Esenler

22 Aralık’ta gerçekleştirilecek CHP 11. Olağan Kongresi’nde CHP Esenler İlçe Başkanlığı için adaylığını açıklayan CHP eski İlçe Başkanlarından Cemal Kaya yeniden neden aday olduğunu BÖL

Cemal Kaya: Ben 1960 Esenler doğumluyum. Yaklaşık 1950 yılından beri Esenlerdeyiz. Esenler’in kurucu ailelerindeniz. 2005-2009 yılları arasında CHP Esenler İlçe Başkanlığı yaptım. 2019 yılında yapılacak olan 11. Olağan Kongresi’nde de tekrar CHP İlçe Başkan adaylığımı açıkladım.
Aslında ben şu anda İlçe Başkanlığımızı yürüten arkadaşımızı desteklemiştim. Fakat CHP’nin oylarını Mart 2019 seçimlerinde düştüğünü fark ettim. 24 Haziran 2019 seçimlerinde oylarımız % 12’lere kadar düştü. Esenler’deki partililerimizin değerlendirmesiyle CHP’nin Esenler’de iyi temsil edilemediğini ortak kararı ile yeniden İlçe Başkanlığı’na aday oldum. Uzun yıllardaki yönetimle AKP’nin yıprandığını, yolsuzluk batağına battığını, adam kayırmacılığının alabildiğine yoğunlaştığını görüyoruz.  Böyle bir ortamda hâlâ AKP’nin Esenler’de oy oranının yüksek kalması kabul edilir bir şey değil. Oy düşüşü var ve bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Bunu arkadaşlarımızın iyi tahlil etmesi gerekirdi. Buna bir başarı hikayesi demek yanlış olur. Ben böyle bir ortamda CHP’nin Esenler’de oyunun artması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için adayım. Benim başka bir sebebim yok.
 
“HALK BANKASI’NDAN MİLYONLARCA LİRAYI HİÇ ETTİLER”
 Cemal Kaya: Şu ortama bakın. Kendi arazisi olmayan vakıf arazisini, kendilerinmiş gibi kabul edip Halk Bankası’ndan milyonlarca lira kredi alıp, parayı da hiç eden bir yönetim anlayışı ile karşı karşıyayız. Burada benim sorumluluğum olduğu gibi senin de sorumluluğun var, kameraman arkadaşın da var. Yani vakıf arazilerinin bu kadar para, bu kadar yolsuzlukta karşılaştığı dönem hiç olmadı. Partinin içerisinde beraber çalışabilecek, aynı şeyi düşünebilecek ve hedefi aynı doğrultuda olan birçok insan dışarıda kalmış şu an, bekliyor. Muhalefet olarak bekliyor. Gidilmedik yer, buluşulmadık esnaf bırakmayacağız. Bu bir eksiklik, yapılmamışlık. Bu çalışmalar neticede sandığa oy olarak yansımıyor. Vatandaştan oy almak için yapılacak olan çalışmaları iyi anlatamıyorlar mı, partiyi anlatamıyorlar mı? Onu bilemiyorum.
 
“CHP İLÇE BAŞKANI İLÇEDE OLAN BİTENİ HALKA ANLATMALI”
Cemal Kaya: Eksikleri var. Yönetemedikleri oy oranının düşüklüğünden belli. Ben böyle düşünüyorum. İyi yönetirsen oy oranları yükselir. İyi yönetmek için de anlatmak lazım. Bulunduğu, oturduğu, yaşadığı yerde eksikleri, Ak Partinin yapmış olduğu siyasi çalışmaları, sosyal ve kültürel çalışmaları seçmene anlatman lazım. Demek ki anlatmıyorsun, millet de çok güzel yer zannediyor burayı. Nasılsa CHP’nin İlçe Başkanı da anlatmıyor. CHP İlçe Başkanı da anlatmayınca demek ki sokakta her şey çok güzel gidiyor, kendisine hizmet vermeye çalışan partiye tekrar oy veriyor.
 
Cemal Kaya: Esenler’de Cumhuriyet Halk Partisi 31 Mart seçimlerinde İyi Parti’nin adayı ile seçime girdi. Mustafa Yılmaz Bey ile. Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti’nin oylarının toplamının sandığa yansımadığını gördük. İyi Parti’nin oyları Esenler’de %11 ve %12 arası görünüyordu. Aşağı yukarı  % 27, % 28 bir oy beklentimiz vardı ama maalesef olmadı. İki partinin birlikte seçime girmiş olması bize bir şey sağlamadı. Yaklaşık 42.500’e yakın oy aldık. Bu da bir evvelki yerel seçimde aldığımız oya eşdeğerdir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına aldığı oyla eş değerdir.
 
“İTTİFAK ESENLER’DE OY ORANINA YANSIMADI”
Cemal Kaya: Esenler’de sandığa yansımadı. İyi değerlendirilebilseydi, belki yansırdı. Bazı ilçelerde bu yansıdı ama Esenler’de oy oranına yansımadı. Adayımızın yalnız kaldığını düşünenlerdenim. İyi bir kampanya götüremedik. Belki tecrübeli ilçe başkanı olsaydı, yahut hazırlıksız da yakalanmış olabilir. Onun değerlendirilmesi iki siyasi partinin ortak olarak sonuçları masaya yatırılmasıyla belirlenebilirdi. O da yapılmadı.
Yeterli beklentiyi karşılayamadılar. Demem o ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verecek halk burada var.  Ancak halktan oy alacak, onun sorunlarını çözecek bir ortam hazırla, o vatandaşlarla konuş. Eğer konuşursan, vatandaşın yanına gidersen
Cemal Kaya: Sizlerin eksikliği Esenler’de görülüyordu. Umuyorum ki bu eksiklik ortadan artık kalkar. Bölgede İlkhaber Gazetesi benim İlçe Başkanlığım dönemimde, daha önce de ilçede, yerel basında aktif ve büyük görev alıyordu. Sizi kutlarım, başarınızın devamını dinlerim.
 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli