"Kavgamız Eğitimde Fırsat eşitliği İçin"

İstanbul Esenler'de liseli ve dershane öğrencileri Esenler'de bir protesto ile "Dershaneler kapatılsın özel okullar kamulaştırılsın" dediler.


 

"Kavgamız Eğitimde Fırsat eşitliği İçin"

İstanbul Esenler'de liseli ve dershane öğrencileri Esenler'de bir protesto ile  "Dershaneler kapatılsın özel okullar kamulaştırılsın "dediler.

İstanbul Esenler'de lise ve dershane öğrencileri Esenler'de bir protesto ile "Dershaneler kapatılsın özel okullar kamulaştırılsın "dediler. Esenler Davutpaşa Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na yürüyen liseliler basın açıklaması ile eğitimde fırsat eşitliği ve parasız eğitim talebinde bulunan Atışalanı Lisesi Meclisleri, AKP ve cemaat gerginliğinin sürdüğü bugünlerde liselileri tamamen dışladıklarını söylediler.

Tarafların kendi istedikleri sistemin savunuculuğuna yaparken temel referans olarak pedagojik eğitimi gösterdiklerinin belirtildiği açıklamada, "O zaman bizler, gözünü AKP iktidarı ile açan yeni nesiller olarak 11 yıllık deneyimlerimize dayanarak rahatlıkla şunu söyleyebiliriz. Bu tartışmanın eğitim ve pedagoji ile uzaktan yakından bir alakası yoktur." denildi.

Gençliğin AKP cemaat gerginliğinde taraf olmasını bekleyenler avuçlarını yalasın diyerek şu açıklamada bulundular. "Yıllardır eğitimi el ele birlikte gericiliğin ve piyasanın kucağına iten AKP cemaat işbirliği değilmiydi? Okullarımızı İmamhatipe çeviren ve yine bu ittifakın tarafları değil miydi? AKP'nin polisi Berkin'i vurduğunda polisin suçunu örtbas etmeye çalışan cemaat medyası değilmiydi? Bu nedenle kimse liselilerden bu kavganın tarafı olmasını beklemesin".
 



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli