Kasap Et, Koyun Can Derdinde

Kasap Et, Koyun Can Derdinde

Esenler Havaalanı Mahallesi'nin riskli bölge ilan edilmesinden sonra yıkım ekipleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

7-24EsenlerHaber/Merkezi

Kasap Et, Koyun Can Derdinde

Esenler Havaalanı Mahallesi'nin riskli bölge ilan edilmesinden sonra yıkım ekipleri çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu nedenle Esenler Havaalanı Mahallesi'nin son günlerde meraklı ziyaretçilerin akınına uğradı. Evleri yıkılan vatandaşlar ise bu ziyaretçilerden hoş olmadıklarını bu Atasözü ile dile getirdiler: “Kasap et koyun can derdinde”.

Mahalle sakinlerinde bazıları gazetemize verdikleri beyanatta, “Sayın Bakan buraya geliyor bizi bilgilendirmeye, sorunlarımızı dinlemeye. Ancak görüyoruz burada sorunu olmayan ve burayla ilgisi olmayan bazı yağcı,  yalaka Dernekler afişleri ile buraya geliyor bize destek vermek için değil gelen misafirlere, Devlet erkânına yaklaşarak yağcılık yapmak için. Bunların amacı nedir diye sorarsanız fotoğraf karesine girmek, AKP’ye yağcılık yapmaktan başka bir şey değildir herhalde. Zaten Esenler’deki derneklerin birçoğu yağcılık için ve birilerinin istekleri doğrultusunda kurulduğunu görmekteyiz” dediler.

Konuştuğumuz başka bir mahalle sakini ise, ”Bakın benim burada dört katlı evim var elimden gitti. 100 metre kare yerim vardı, şimdi bana verecekleri yeni yer için %20 kesiyorlar. Toplamda bana 40 metre kare daire veriyorlar, beş dairem vardı şimdi beş daire almam için 140 bin lira borçlandırıyorlar. Ben emekli bir insanım peki nasıl ödeyeceğim? Biz bu yapılanlarda dolayı sıkıntılıyız.  Ben belediyede ve hükümette kabahat bulmuyorum. İnsanları tava getirdiler. "Size dairenize daire ve dükkân vereceğiz" diyerek kandırdılar. Ben Başbakanı iyi tanıyorum. Belediye Başkanı ocağımıza incir ağacı dikti.

İnşaatları kendi adamlarına verdiler. Ensar Kopuz’a yani kendi adamları olan bu insanlara vererek burada dükkânlarımızı ve dairelerimizi yıkarak bizi borçlandırdılar. Şimdi de buraları yıkıyorlar size dükkân, daire vereceğiz diyerek mahalle halkını turfaya getirdiler. İnsanlarımız kandırıldıklarını yeni anlamaya başladılar ancak iş işten geçti ”dedi.

 




  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli