Kartal'da Binler Sokağa Çıktı

  Kartal

Kartal’da Alevilere yönelik saldırılara karşı 2 bin kişi sokağa çıktı. 22 Ağustos’ta Kartal Yakacık’ta Alevilerin evlerinin işaretlenmesi ve 24 Ağustos’ta Kartal’daki cemevinin kundaklanmaya çal

Hüseyin Koç /7-24Esenlerhaber


  Kartal'da binler sokağa çıktı

Kartal’da Alevilere yönelik saldırılara karşı 2 bin kişi sokağa çıktı. 22 Ağustos’ta Kartal Yakacık’ta Alevilerin evlerinin işaretlenmesi ve 24 Ağustos’ta Kartal’daki cemevinin kundaklanmaya çalışılmasına karşı sokağa çıkan binlerce kişi “Faşist saldırganlığa geçit yok” dedi



Kartal’da, emek ve demokrasi güçleri ile Alevi örgütleri, Alevilere yönelik saldırılara karşı dün (24 Ağustos) eylem yaptı. 22 ve 24 Ağustos’taki saldırılara karşı Ahmet Şimşek Koleji önünde bir araya gelen 2 bin kişi, AKP’nin ırkçı, gerici politikalarını Kartal Meydanı’na yürüyerek protesto etti.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) imzalı “Irkçı, gerici, faşist AKP’yi durduracağız” pankartının açıldığı eyleme katılan 2 bin kişi, Ahmet Şimşek Koleji ile Kartal Meydanı arasındaki yolu trafiğe kapattı. Yürüyüş boyunca “Dün Maraş’ta bugün Sivas’ta tek yol faşizme karşı savaşta”, “Kartal, Sivas olmayacak” sloganları sık sık atıldı. Yürüyüş sırasında PSAKD, Halkevleri, HDK, BDSP, ESP, TKP, EMEP, BDP’nin de bulunduğu çok sayıda flama taşındı.

Bankalar Caddesi boyunca gerçekleşen yürüyüşe çevredekilerden de yoğun katılım oldu. Kartal Meydanı’nda PSAKD adına bir açıklama yapıldı. PSAKD Genel Merkez yöneticisi Atilla Özdemir’in yaptığı konuşma sırasında sık sık “Kartal Sivas olmayacak”, “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. Özdemir, AKP'nin politikalarının sadece Türkiye'deki halkları değil, Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'daki halkları da rahatsız ettiğine dikkat çekti. Özdemir şunları söyledi: “Emperyalizmin taşeronluğunu yapan AKP iktidarının etnik ve mezhepsel farklılıkları körükleyen politikaları aracılığıyla Alevi ve Sünniler, Kürt, Türk ve Araplar birbirlerine düşman edilmeye çalışılmaktadır.”



Konuşmanın ardından eylem son buldu.

Evlere çarpı, cemevini kundaklama girişimi
24 Ağustos sabahı, Kartal Kurfalı’da bulunan cemevini kundaklanmaya çalışıldı. Cemevi etrafındaki halı, masa, tahta gibi eşyaların tutuşturulmasıyla çıkarılan yangın sonucu cemevinde maddi hasar meydana geldi.

22 Ağustos günü Kartal’daki Yakacık ve Hürriyet mahallelerinde Alevilerin yaşadığı 25 eve çarpı işaretleri yapıldı.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı