"Karataş ve Şenden'i harcayacak"

Oruçreis Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümün amacının Albayraklara rant kazandırmak olduğunu belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Ömer Kara, “Eğer, biz haklı çıkarsak Başkan Göksu, Baş


Esenler’deki Siyasi Parti İlçe Başkanlarıyla görüşmesinde Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun kendisinden 4-5 kez özür dilediğini belirten İYİ Parti İlçe Başkanı Ömer Kara gazetemize şöyle konuştu;



“Toplantı çok gergin bir ortamda başladı. Belediye Başkanı Göksu, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Mustafa Bey ve CHP İlçe Başkanı Bülent Bey’e sert çıkışlar yaptı. Bende kendisini İlçe Başkanı arkadaşlarımıza bu şekilde hitap etmemesi konusunda uyardım. Eğer buradaki konuyu AKP, Gelecek Partisi ve CHP üzerinden devam ettirecekseniz biz toplantıdan ayrılalım dedim. Kendisini en az 4-5 kez bu konuda ikaz ettim ve kendisi benden özür diledi.

Oruçreis Mahallesi’ndeki proje CHP’li Meclis Üyeleri’nin oy birliği ile geçirdikleri bir projedir. Şuan gördüğünüz bu alan 18 bin metrekare. Planlardaki sağlık ocağı gözüken yer hariç.  Bakın burada bir depolama alanı var. Bu yerin kimin olduğu gerçekten hiç umurumda değil. Ancak şuan elimdeki planları görüyorsunuz 1/5000’lik planlarda nasıl, Esenler Belediyesi’nin yaptığı 1/1000’lik planlarda nasıl. Esenler’e ait bir yer nasıl şahsa ait bir yere katılıyor. Ben bunu sordum Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu benim haberim yok diyor. Bu şahıs arazisi çoğaltılırken birde imarla alakalı bir mevzuat değişiyor. Depolama alanı yeni planlara ticaret artı depolama alanı olarak işleniyor. Aslında yapmak istedikleri bir şahsa ait olan yer. Çünkü 11 bin 600 metrekare olan bu yer Albayraklar’ın.  Burası yaklaşık 6 bin metrekareyken Esenler’in malı olan arazi nasıl buraya katıldı. Başkan benim haberim yok dedi. Topu Başkan Yardımcıları Adil Bey’le Nihat Bey’e attı. Arkadaşlar hemen araştırın Ömer Başkan’ın dediği doğruysa hemen buna müdahale edelim dedi.


(İBB'nin yaptığı 1/5000'lik plan)

Bakın biz Belediye Başkanı’nın zihniyetini iyi biliyoruz. 105 kişiyle başlanılan dönüşüm projesine sözümüz yok ama asıl hedefleri Albayrakların yeridir. Buraya alışveriş merkezi yapacaklar. Esenler’in malı olan 5 bin 600 metrekare arazi kendi yandaşları olan bir kişiye veriliyor. Ve Belediye Başkanı benim haberim yok diyor. Daha sonra kendisi kabul etmiyor ama Adil Bey evet doğru bizim projemiz diyor.  Bakın Albayraklar ilk o yerin 6 bin metreye yakınını Emlak Konut’tan ihale ile almış. Ama diğer yer Esenler’in yeridir. Birinci hukuksuz ve yolsuzlukları bu. İkinci hukuksuzlukları burada sağlık ocağı vardı yıkıldı. Çocuk oyun alanının olduğu yeri sağlık ocağı yaptı. Şimdi bu durumda park alanının yeri kadar bir alanı park alanı göstermek zorunda. Kanun gereği göstermek zorunda ama böyle bir tahsis yapmadı. Usulsüzlük iki. Ben bu soruları Başkana 4-5 defa sordum her defasında kaynatmaya çalıştı. En sonunda dedim ki, Başkanım bakın bu konu çok önemli bir konu. Bu sorduklarımı geçiştirmeyin, kaynatmayın. Ben bunu kaynattırmam.


(Esenler Belediyesi'nin yaptığı 1/1000'lik plan)

Bu konuyla alakalı ilk Belediye Meclis Toplantısında önergelerimizi verdiririm. Gerekirse mahkemeye bile taşırım dedim. Elinizdeki belge resmi ve kaşeli değil dedi. Bende İBB’den bunun resmi ve kaşeli olanını alacağım ve mahkemeye vereceğim. Eğer biz haklı çıkarsak benim haberim yok diyerek, Belediye Başkan Yardımcıları Adil Bey ve Nihat Bey’i harcayacak. Onun için toplantıya basın mensuplarını aldırmadı ve herkes ses kaydı alsın talebimizi de kabul etmedi.
   

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı