Karadenizlinin İsyanı Kliplerle Dile Geldi

Karadenizlinin İsyanı Kliplerle Dile Geldi

HES (Hidro Elektrik Santrali) modası yaygınlaştıktan sonra, Anadolu’nun birçok yerinden isyanlar çığ gibi büyüyerek kliplenmeye başladı. Sesini yükseltmek isteyen halk, yöresel sanatçıları ile el el

Hüseyin Koç/7-24EsenlerHaber

Karadenizlinin İsyanı Kliplerle Dile Geldi


HES (Hidro Elektrik Santrali) modası yaygınlaştıktan sonra, Anadolu’nun birçok yerinden isyanlar çığ gibi büyüyerek kliplenmeye başladı. Sesini yükseltmek isteyen halk, yöresel sanatçıları ile el ele vererek. Coplanmak ve gazlanmaktan kurtulmanın yolunu buldu.



Karadeniz Halkı ve birçok yöresel sanatçının bir araya gelerek hazırlanan klip Türkiye gerçeğin gözler önüne serdi. Klipte "hamsi çıkmıyor denizden, çay para etmiyor, fındıklar yandı, Karadeniz kurudu, seçim zamanı geliyor, tarikatla, mafyalar beyinleri yıkıyor, fırsatını bulanlar ise memleketi satıyor. Doğruları yazanlar ise hapislere atılıyor, arkalarından vuruluyor” Manileri ile gerçekleri ne de güzel anlatıyor. Biz de birçok Karadenizli hemşerimizle HES’leri konuştuk. Onlar da bir güzel sitem ettiler.



Adem Sancak: “Ben bu sene memlekete gitmeyeceğim. Benim suyum, toprağım satılıyor. Köyümdeki hemşerilerim bu yağmaya direniyor ama başarılı olamıyorlar. Her şeye rağmen gönlüm, yüreğim onlarladır. Bu böyle bilinsin”

Bir başka Karadenizli Nihat Akyasan: “Bu zulüm yalnız Karadeniz’e değil. Tüm Türkiye’ye yapılıyor. Topraklarımız bir bir el değiştiriyor. Çok üzgünüm”

Mehmet Koç ise: “Gidin Maçka’yı görün. Yeşili, doğası, ormanları, dereleri nasıl yok ediliyor görün. O çok sevdiğim memleketime gitmek istemiyorum. HES’ler ile dere sularının hapsedildiğini gördükçe kahroluyorum” dedi.




  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli